• 9
    türkiye'de oynayan futbolcular için düşünülecek olursa kabaca her futbolcu için şimdiki aldıkları ücret 2 ila 10 arası bir sayıya bölünmelidir reel dğere ulaşabilmek için. ücretler türk futbolunda devletin topladığı vergilerle her şeye sponsor olarak piyasayı hormonlu hale getirmesi sonucu bu hale gelmiştir. oysa dünyada her şeyin rasyonel bir değeri vardır. türk futbolunda 10 yılda bir yıldız yetişmekte 10 yılda bir uluslararası turnuvalara kalınabilmektedir. kulüplerin avrupa başarısı ha keza aynı şekilde. son 10 yılda galatasaray ve fenerbahçe'nin şl çeyrek finalleri dışında elde edilen hiç bir başarı yoktur. kısa vadede de olmayacaktır. dünyada hiç bir karşılığı olmayan -yurt dışı yayın ve sponsor geliri sıfır bildiğim kadarıyla- bu lige bu kadar fakir ülkede vergiden toplanan paranın bu kadar fütursuzca harcanması içler acısı bir durumdur ne yazık ki.

    bir de olayın gelir vergisi ödemesi tarafı var ki daha garip. bunun da hemen avrupa'daki seviyelere getirilmesi gerekir. kulüp mü öder futbolcu mu öder umurumda değil. kim ödeyecekse insan gibi ödesin. sürekli bir af çıkmasın.

    digitürk'ün yani yayıncı kuruluşun gerçek sahibi kim, mali tablosu nedir bir de bunları öğrenebilsek tam olacak.

    not: 2-10 nereden çıktı diyenler için. bölü 2, avrupa'da dünyada bir değeri olan oyuncular için en güzel örnekler muslera ve sneijder. evet farkındayım yarı ücrete türkiye'de oynamazlar ama zaten türkiye'de oynamamaları gerekmez mi? bir sıfır atma mevzusu ise tarık-sabri-umut ve benzerleri için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın