• 396
    bahsedilen 2. lig sanırım kaan kural'ın bahsettiği d-league'in genişlemesi olayı.

    https://tr.wikipedia.org/...A_Development_League
    burada da gördüğünüz gibi, d-league'de her takım bir veya birden çok takıma bağlı. kaan kural'ın dediği ve son zamanlarda konuşulan şu: artık her d-league takımı 1 nba takımına bağlı olacak. halihazırda 16 takım sahip olan d-league, nba gibi 30 takıma yükselecek. 14 yeni takımla birlikte, her d-league takımı bir takıma bağlı olacak. nba'de artan ve artacak olan salary cap, herkesin malumu. d-league'de de verilen paralar artacak. dolayısıyla ne olacak? patric young nba'e gitmek için avrupa'ya gelmeyecek. nba takımlarının göz önünde olacağı, avrupa'dan daha çok para kazanacağı d-league takımlarına gidecek.

    avrupa basketbolu galatasaray olmasa gram umrumda olan bir organizasyon değil açıkçası. nba de her ne kadar son zamanlarda eyyam ligi olma eğiliminde olsa da, güzel bir organizasyon.
    yakında çok sıradan basketbolcular genişleyen salary cap ile 10 milyon dolara yakın paralar kazanacak. 15-20 bandında kazanmayı kabul eden 4-5 süperstar bulabilen takım bence genişleyen salary cap ile yüzüklere ambargo koyacaktır. tabii nba daima kendi içinde meseleyi dengeler.
    genişleyen ve avrupa takımlarından çok para verebilecek konuma gelen d-league, patric young'dan tutun udoh'lara kadar bütün nba hayali olan basketbolcuları bünyesinde barındıracaktır. atıyorum şu an bu proje hayatta olsa vesely, udoh, datome, lasme, bogdanovic, antic belki de d-league'de nba takımlarının gözüne girmek için çabalayacaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın