resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 3696
    avrupa'da olmadığımız bu sezonda değerlendirilebileceği kanaatindeyim.

    bruma'da çok beğendiğim özellikler var. sakatlık öncesi çok güzel top sürüyordu ve dar alanda da adam geçebiliyordu, geniş alanda da. bruma, mancini'nin etkisiyle yeni bir özellik de kazanmıştı. topun arkasına geçmek. bruma önce bekini kovalıyordu, sonra da yanında kim varsa onunla birlikte kademeli şekilde savunma yapmaya başlıyordu. hatta çevikliği ve çabukluğu sayesinde ara sıra bir açık oyuncusundan beklenemeyecek top kapma performansları da gösteriyordu. bruma'nın savunmaya bu denli yardım çabası, bence bulunması zor bir özellik. hem savunmaya yardıma gelen, hem rahat adam geçen kaç futbolcu tanıyoruz ki?

    bruma'nın topa vurma konusunda ciddi sıkıntıları var. tercih hatalarıyla birlikte topa vurmada da sıkıntı yaşayınca, bazen "bu nasıl futbolcu yahu?" dedirtiyor. bunlar çözülemeyecek sorunlar mı? kesinlikle değil. futbolcu evrilir. futbolcu değişir. büyük bir evrim, aslında gözümüzün önünde gerçekleşti. colin kazım. fenerbahçe'deki, bizdeki colin kazım nasıl bir futbolcuydu? hızlı, fuleli, adam geçen kanat oyuncusu. peki şimdi colin kazım nasıl bir futbolcu? neredeyse bir pivot forvet. teknik ve güçlü. adam tarzını değiştirdi. yani yüzü kaleye dönük yağ gibi akmaya çalışan adam, servis yapmaya çalışan, gol atma çabası içindeki bir forvete dönüştü. nitekim göreceli şekilde başarılı da oldu. hollanda'da çift haneli gol attı ve oradan celtic'e transfer oldu. şimdi de brezilya'ya geçti. büyük bir tarz değişikliğiydi bu. bir diğer örnek, hakan balta. sert şutlarıyla tanıdığımız, savunması iyi sol bek hakan balta ne oldu? sol stoper. aslında iyi de bir sol stoper oldu. çok güzel bir yedek sol stoper hakan balta. kupa maçlarında, rotasyonda 11 oynar. biz her maç oynatmak istediğimiz için sırıtıyor. böyle yüzlerce, binlerce hikayeyle dolu futbol. stoperden forvete dönen ve başarılı olan futbolcular da var. tam tersi de var. peki bunlar söz konusuyken, futbolcu geliştirebilen bir hoca bruma'ya daha iyi topa vurmayı öğretemez mi? kesinlikle öğretebilir.

    topa iyi vuran, dar alanda da geniş alanda da adam geçen, savunmaya yardım eden kanat futbolcusu... kulağa çok hoş geliyor. bu bruma'nın olabileceği futbolcu. şu an bruma; topa kötü vuran, adam geçmede sakatlık sonrası sorun yaşayan, savunmaya yardım eden kanat futbolcusu. daha kötüye de gidebilir, daha iyiye de gidebilir. oyuncu gelişimine katkı sağlayabilen bir hocayla, ilk senaryo hiç uzak değil. sana inanıyorum aslan parçası.

    birkaç video ile aslan parçasını da anımsayalım.
    https://www.youtube.com/watch?v=F-Rj_7BGNk8
    https://www.youtube.com/watch?v=ejyQeleXRN8 29. saniyedeki pozisyon bruma'nın şu anki özeti gibi işte.
    https://www.youtube.com/watch?v=l1xC-DJAQK8
App Store'dan indirin Google Play'den alın