• 4002
    2015 2016 sezonunda sürekli olarak savunmasının kalitesinden bahsedilmiş olan takım. evet, çok iyi bir "takım savunması" vardı bu takımın. ve bunun en kilit ismi mehmet topal'dı. ve sanırım o da ayrılacak takımdan.

    mehmet topal sadece defansif olarak değil ofansif olarak da katkı sağlıyordu. direkt olarak değil de dolaylı olarak yapıyordu bu katkıyı. caner erkin ve gökhan gönül bu kadar rahat hücuma çıkabiliyorsa bunun nedeni arkalarında mehmet'in olmasıydı. beklere hücuma çıkmaları için güven veriyordu mehmet. onun ayrılmasıyla beraber takım savunması yıpranacaktır fenerbahçe'nin. josef de o karakterde bir futbolcu ama ikisi arasında kalsam rahatlıkla mehmet'i seçerdim.

    e aynı zaman da caner ve gökhan da ayrıldı. ki fenerbahçe yıllardır bu ikilinin bindirmeleriyle etkili oluyordu. bu üç kilit adamın ayrılması fenerbahçe'yi çok zorlayacak. ve bu üçünün de yerli olması ekstra kötü fenerbahçe için. üç kilit yerliyi kaybetmek kötü bir şey. burada herkes yabancı sınırı kalktı zannediyor ama yok öyle bir şey, sadece sınır 14'e çıktı. hala yerli futbolculara muhtacız yani.

    bunların yanı sıra bruno alves, kadlec ve abdoulaye ba da takımdan ayrıldı. bütün bunların ardından savunma hattını kjaer, hasan ali, şener özbayraklı ve bizim semtin topçusu hakan çinemre oluşturuyor.

    kjaer tamam, o savunmanın bel kemiği. ama yanına bir tandem oyuncusu ve bir rotasyon lazım. hasan ali belki defansif olarak caner'den iyi ama caner gibi efektif performans sergileyemez. şener ise gökhan gönül kadar etkili olamaz. hakan çinemre ise henüz ne vereceği belirsiz.

    geçen sene rvp ve nani'yi alıp bu sene aatıf chahechouhe ismi gündemde olduğuna göre fenerbahçe'nin ffpkonusunda sıkıntı yaşadığı da kesin denilebilir. transfer yaparken geçen seneki gibi bonkör olamayacaklarına hemfikiriz sanırım.

    önümüzdeki sezonun onlar için zor geçeceğini düşünüyorum. hele uefa'ya falan kalırsalar, üç kulvar ve dar bir kadro yapısıyla zorlanacaklar diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın