resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 2357
    eleştirilecek pek çok yanı olan başkan. adını yazamadığım alman sağ bekin transfer edilip yapılan saçma hata ile oynatılamaması, gidip uefada bilekliklerle savunma yapması, adayı peşkeşe devam etmesi, garip açıklamaları, başkası yokmuş gibi kardeşine görev vermesi, basketbol federasyonu nezdinde takımı koruyamaması, basiretsiz kalması, bu senenin hamza ile geçmeyeceğini bile bile sezon öncesini, transferleri hamzaya programlatıp, yabancı sınırının kalktığı sezonda vasat yerli oyuncuların alınması, sezona hamzayla başlaması, vesaire bu liste sürer gider. hala yeni teknik direktörümüz belli değil, zannediyorum adaylar bile belli değil. takımın bir sürü eksiği var ve bu maddi çıkmazda, o bölgeler ancak yeni teknik direktörün istekleri ile dolabilir. millet transferlere başladı, biz teknik direktör bekliyoruz.

    yalnız unutulmaması gereken bir şey var o da takımın bu maddi duruma gelmesinde en günahsız isimlerden birisi dursun özbek. arkalarından ayılıp bayıldığımız, terim - aysal ikilisi 250 milyon liranın üzerinde para harcadılar futbol takımına. o harcanan paralardan geriye bize muslera ile sneijderden başka ne kaldı bilmiyorum. feda feda diye dalga geçtiğimiz, iğrenç komodin esprileri yaptığımız beşiktaşa bir bakıyorum, sudan ucuz paralara aldıkları ve bugün milli takım seviyesine yükselmiş futbolcularına bakıyorum, sonra da o futbolcuları beğenmeyip, selçukla, burakla, hamitle, umutla, sabriye, yiğitle, baltayla, aydınla trilyonluk sözleşmeler yapıp, 10 milyon euroya brumayı keşfedenlere, bugün milli takıma zamanında beğenemediklerini çağırıp, galatasaraydayken trilyonlar saçtırdıkları adamların yüzüne bile bakmayanlara bakıyorum. sonra dursun özbeki eleştirip, aysalın, terimin dönmesini isteyen taraftarlara bakıyorum. bu işte bir enayilik var arkadaşlar.

    galatasaraya başkan olabilecek isimleri sırala desen, özbekin adı bile o listeye girmez, adını bile duymuşluğumuz yoktu zaten. ama adını çok iyi bildiğimiz bazılarının da artık adını bile anmamamız lazım. adnan polat, özhan canaydın gibi isimlere bile haklı olarak teneke bağlayıp gönderdik. özbek kim, aysal kim.

    bakın bir kere cebinden para koyup takımı finanse edecek başkan hayalini bir kenara bırakmamız lazım. bir öyle birisi yok, iki olsa bile galatasaray 10-15 milyon lira için bir kişinin oyuncağı haline gelecek bir camia değil. o işler köprünün karşı tarafında oluyor. bu maddi sıkıntıdan, kendi imkanlarımız ile çıkacağız. taraftar maddi, manevi fedarkarlık yapacak. imkanı olan gidecek o saçma bilekliklerden alacak, forma alacak, kombine alacak. manevi olarak da gerekirse bir, iki seneyi gözden çıkaracak. maliyetsiz, genç ve yetenekli futbolcular bulunacak. 15 senede bir ribery bulacağımıza, bu sene 3-4 tane bulacağız. 10 milyon euroya bruma keşfetmeyeceğiz. 10 milyon euroya 10 tane adam alacağız belki. 3-4 tanesi tutacak belki. gideceğiz sneijderin, podolskinin yanına bir iki tane bu gençleri yetiştirecek futbolcu bulacağız, zamanında kewellı, barosu bulduğumuz gibi. başlarına da bu kadro planlamasını yapabilecek, en az 5 senelik bir sistem kurabilecek bir teknik direktör bulacağız. iki seneyi unutacağız. sözleşmesi kabarık adamların pek çoğundan kurtulacağız.

    dursun özbek bunu yapabilecek bir adam değil elbette ama alp yalman öyle. bu dönemde alp yalmanın elini taşın altına koyması açıkçası benim ileriye umutla bakmamı sağlıyor. galatasarayın maddi durumu el vermiyorsa muslerayı bile gönderecek bir adam alp yalman ve bence bu dönem de tam buna ihtiyaç duyduğumuz dönem. o sebeple biraz sabırlı olup önümzdeki günlerde neler olacak bakmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın