• 94
    kaleci mevkisinde sıkıntımız yok o yüzden bu bölgeye transfer yapılmayacaktır. o yüzden bu bölgeyi geçelim. fernando muslera ve cenk gönen bize yeter de artar bile.

    stoperlere baktığımızda elimizde çok değişkenli bir denklem var. jason denayer kalacak mı?, aurelien chedjou'ya iyi bir teklif gelirse elden çıkartalım mı?, semih kaya'ya herhangi bir teklif gelirse elden çıkartalım mı? ryan donk adındaki futbol katilini bir yerlere iteleyebilecek miyiz? bu durumda seneye rotasyonda olmasına kesin gözüyle baktığım iki stoperimiz var. koray günter ve hakan balta. biri sağ, biri sol stoper. gönlümden geçen denayer'in kalması ve yanına bir sol stoper alıp stoper hattını oluşturmak. chedjou, semih ve donk'un ise bu stoper rotasyonunda işi yok bence. denayer kalmazsa da bence koray'ın yanına tecrübeli bir sol stoper alıp, hakan'ı da kulübede hazır bekletmeliyiz. bu durumda dördüncü stoper olarak semih kalabilir ya da alt yapıdan yeni bir oyuncu çıkarabilir.

    sağbeklere baktığımızda ise martin linnes dışında kimse yok. sabri sarıoğlu'nun sözleşmesi bitiyor. tarık çamdal futbolcu değil. salih dursun var ama hani aslında semih kaya kalsa burayı da yedekler ama dediğim gibi bilemiyorum. yine ya salih dursun ya semih kaya ya da alt yapıdan bir oyuncu diyorum. benim tercihim semih'ten yana olur.

    solbeklere baktığımızda inanır mısınız kafamızın en rahat olduğu bölge. lionel carole ve alex telles çok iyi bir rotasyon. ancak şöyle bir durum var. iyi bir teklif gelirse telles'e diğer eksik olduğumuz bölgelere transfer bütçesi yaratmak için elden çıkarılabilir mi? bence çıkarılabilir. yeri gelir hakan balta da oynar orada. yine alt yapıdan bir oyuncu da çıkarılabilir. en olmadı olcan adın'a bir sene daha kalma şansı verilebilir.

    orta saha çok karışık işte. hamit altıntop'un sözleşmesi bitti. yani güle güle hamit. jose rodriguez kalmalı mı? jose'nin aldığı ücrete, yaşına ve satsak bile para etmeyecek durumda olmasına bakıyorum sonra da bilal kısa'nın jose'den çok daha fazla katkı verdiğini düşünüyorum. bu iki furbolcu arasında tercih yapacak olursak bilal kalmalı, jose ise kiralık gönderilmeli. ancak blerim dzemaili ile makul bir ücrete yeni sözleşme yapabilirsek bence bilal de gitmeli. yani ilk tercihim dzemaili olur. furkan özçal*, umut gündoğan* ve jem paul karacan* saymıyorum bile. bu futbolcular gönderilecektir. geriye selçuk inan kalıyor. kalmalı mı? yoksa gitmeli mi? iyi bir bonservis alacaksak gönderelim. onun yerine de bilal kalsın. ancak kalacaksa da karalar bağlamam ki bence kalacaktır da. bu durumda orta sahaya defansif anlamda çok güçlü bir transfer şart. bu arkadaşta hava hakimiyeti de olmalı. çünkü rakip kalecilerin attığı degajları selçuk ve emre ile karşılayamayız. hatta mümkün olursa bir tane de denayer tarzı genç, potansiyelli, zenci, adam yiyen bir oyuncu kiralanabilir. buna alternatif olarak alt yapıdan da bir oyuncu çıkarılabilir.

    ofansif orta saha rotasyonumuz da sol bek gibi kafamızın rahat olduğu bölge. wesley sneijder ve emre çolak bize yeter de artar bile.

    gelelim kanat rotasyonuna. burada ciddi bir porblem var. lukas podolski'yi forvet olarak mı kullanacağız? yoksa kanat oyuncusu olarak mı? ben lukas'ı forvet olarak kullanmaktan yanayım. o yüzden kanat rotasyonunda sinan gümüş ve armindo bruma yazıyorum sadece. yasin öztekin, 2014-2015 sezonunundaki kafasına ulaşmadığı sürece bizim takımda olmamalı. bu saatten sonra olabileceğini sanmıyorum. lucas ontivero, endoğan adili ve oğuzhan kayar gibi oyuncuların zaten bizim takımda işi yok. ben çok ilginç bir düşünce olarak sercan yıldırım'a bir şans daha verilmesini ve bruma ile sol kanat rotasyonunda kullanılmasının taraftarıyım. bu yoklukta sadece türkiye'de olduğumuzu düşünürsek alınabilecek bir risk.

    gelelim forvete. bir kere lukas podolskimiz var. gerekirse sinan gümüş oynar. eğer kalırsa sercan yıldırım oynar. ama hiç biri sırtı dönük şekilde top tutup bizi ileriye taşıyamaz sıkıştığımız zaman. o yüzden buraya transfer şart oğlu şart. umut bulut, galatasaray'daki misyonun doldurdu. ne yapıp, edip gönderilmeli. volkan pala, berk ismail ünsal ikilisinden biri kalmalı, biri kiraya verilmeli.

    ha özetleyecek olursak.

    kaleci
    fernando muslera
    cenk gönen

    defans
    jason denayer / semih kaya *
    koray günter
    hakan balta
    martin linnes
    lionel carole
    --sol stoper transferi--

    orta saha
    selçuk inan
    blerim dzemaili / bilal kısa *
    wesley sneijder
    emre çolak
    sinan gümüş
    armindo bruma
    sercan yıldırım
    --ön libero transferi--

    forvet
    lukas podolski
    volkan pala / berk ismail ünsal
    --pivot forvet transferi--

    maddi sıkıntıların tavan yaptığı, sadece türkiye'de oynayacağımız bir sezonda, az ama öz 3 tane transfer yaparsak, aldığımız bu üç isim gerçekten kaliteli ayaklar olursa şampiyonluk rahatlıkla gelir. kadronun dar olmasına bakmayın 2011-2012 sezonu kadrosu da dardı ama tadı hala damağımızda. illa çok gerekirse alt yapıdan oyuncularla takviye edilebilir kadro.
App Store'dan indirin Google Play'den alın