resim
Theo James Walcott
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:35
Boy:1.75
Uyruk:İngiltere
  • 76
    öncelikle hem kendisinin hızına sahip olan, hem de şutu ve boş alanlara hareketlenme kabiliyeti bu kadar yüksek olan kaç oyuncu tanıyoruz?(u: ronaldo, bale, suarez, alexis -hatta vardy de benim kontenjandan olsun- gibi en üst seviye oyuncuları kenara alalım.) ek olarak kendisinin pası, oyun görüşü de fena değildir. bir çırpıda aklıma gelen "çok hızlı" futbolculardan bahsedeyim.
    hector bellerin, sağ bek. geçelim.
    mohamed salah. bu çocuk bence walcott'tan daha iyi topçu. biraz ırkçılık olabilir çok özür dilerim ama, 2-3 sene düzenli iyi performans görmeden fas, cezayir, mısır gibi ülkelerin futbolcularına oldu diyemiyorum. evet, salah kesinlikle daha iyi. ama roma'ya salah desen 50 milyon euro'dan aşağısına konuşmazlar bile.
    pierre-emerick aubameyang. yani, o sürati olmasa ortalama bir golcü olurdu bence. ama o topsuz alana hareketlenme yeteneği o süratle birleşince, yorulmak nedir bilmeyince ve isteyince iyi futbolcu olunuyor. bence walcott'tan daha yararlı bir futbolcu. ama yine kendisini almak 40 milyon euro'dan aşağıya gelmez.
    inaki williams yetenekli ama kanıtlaması gereken çok şey var daha.
    jonathan biabiany. kalbindeki sorun herkesin malumu. ek olarak şutu kesinlikle walcott'ın fersah fersah gerisinde.
    adama traore belki de inaki'den bile fazla kanıtlaması gereken şey var. ve şutu yine walcott'ın fersah fersah gerisinde.

    yani, walcott hala değerli bir parça. çalışkan da bir adam ya, yatayım top gelsin kafasında değil. kalecisi dahil 10 futbolcusu sağlam pas yapabilen bir takımım olsa, walcott'da o pas işlerine katılabileceği için kendisini sürekli savunma arkasına kaçırırım. çünkü orta açılınca rakip stoperlerden çok daha önce hareketlenecek. her başarısız ofsayt tuzağında 5-10 metre fark atabilecek stoperlere. savunma arkası koşuda yakalanması çok zor olacak. şutu da var. mis gibi.

    top tutabilen, uzun boylu bir forvetim varsa da, sol açık oynatırım. sağ açığım orta keserse, arka direkte iyi bitiricim olur. orta sahalarımın, sağ bekimin, sağ açığımın hatta forvetimin defans arkası atacağı paslara koşacak adamım olur, şutu da var. forvetim arkaya top indirdiği vakit koşacak adamım olur. kontraya çıkarken büyük silah olur.

    yani, aslında belirli yetenekleri olan her oyuncu, doğru sistemde parlar. walcott da arsenal gibi çok afedersiniz ama şerefli dördüncü bir takımda parlayamadı çok. sürekli birileri geliyor, birileri gidiyor, takımın şampiyonluğuna inanan yok. olmadı yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın