• 9
    bu kıyas kalite bakımından arada ki farkın be kadar makul olduğu ile alakalı. yani tabi ki de nba çok daha üste. ve avrupa basketbolunun nba'ye yaklaşması imkansız. (1. spor değil.) ama aradaki fark ne kadar makul, ne kadar bu fark izleyiciyi rahatsız etmiyor ve avrupa ne kadad basketbola farklı bir tad katabiliyor. unutmadan işin içinde "benim" duygusu var ve bu çok önemli.

    bu sene nba'yde bir düşüş olduğuna inansamda (totalde ki bir kalite düşüşü) bundan çıkmanın yolunu zaten sistem buluyor. bir de üzerine yeni adımlarıyla eyvah diyeceğimiz bir noktaya gelebilirler. tek sıkıntıları koç eksikliği.

    bu arada nba de normal sezon maçlarını bazı yönlerden çok robotumsu bulduğumu söyliyeyim. ama bu kişisel bir şey.

    euroleague de takım oynatma şansı olacak iki lig söyliyeyim. alman be italya. almanya ligi gayet keyifli ve organizasyon gelişiyor. bunun yamında italya, konuşmaya değmez. dün euroleague maçlarını izliyorum. fener maçı her ne kadar (bence) hakemlerin yanlış yönetimi de olsa gayet güzel ve üst düzey. cska maçını izliyorum ve bana göre hiç iç açıcı değiş, bu cska fener karşısında ne yapar vallahi ilerisi gözükmüyor. tamam böyle maçlar olabilir. örneğin bizim eurocup finalinin ilk maçının ilk çeyreği. gerçekten tuhaftı. ama genel manada euroleague'in vasatlaşma hakkı yok. çünkü vasatı çok düşük.

    nba hamlelerini yapar ve istedği sonucu olırsa o zaman bittik. euroleague'te ki seviye d-league eşit olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın