resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 990
    şu an ligde maç önü analizini en iyi yapan ve buna en iyi plan oluşturan teknik direktör (ve ekibi). galatasaray'da ne kadar başarılı olur bilemem tabiki. yani baskı altında nasıl çalışır, karizması nasıl (uzaktan iyi gözüküyor) vs gibi konularda bilgim yok. onu yakından tanıyanlar bir şeyler diyebilirler tabiki.

    bunu incelemek ve karar vermek ne benim becerim ne de yetkim. bu yüzden yönetimin değerlendirmesi önemli.

    şimdi burada dursun özbek'i de es geçerek galatasaray'da ki bir yozlaşmayı göstermek gerek. eskiden yönetimlerde görevler almış, yöbetimlerde yetişmiş insanlar başkanlık yapmışlar. bakalım son 3 başkana. ünal aysal bir anda onun için yapılmış bir ekiple geldi. demin anlattığım süreci yaşamadı. dursun başkan tabi ki de galatasaray'ın eskilerinden ve büyüklerinden biri ancak kısa dönemde bu konularda olmadığından bu tedrisat yine yok ve listelerin verilmesinden 48 saat önce eline bir liste verildi. dursun başkan yine bu tedrisatı görmeyen ve dursun başkanın işaret ettiği bir isim. peki bu benim ulaşamayacağım ince bilgilere kim ulaşacak.

    her neyse bunlar uzun konular.

    entry'mi bitirmeden abdullah avcıya dönelim. yanlış hatırlamıyorsam metin tekin'in sözüydü... teknik direktörlükteki başarı için doğru zamanda, doğru yerse olacaksın diyordu.

    doğru yermi galatasaray, ikna olabilirim. hem beklenti düşük, hem de çok olmasa da genç oyuncu nüvesi oluşabilir. bunun yanında aslında teker teker gayet kaliteli oyuncular var. ama doğru zaman mı hiç zannetmiyorum. avcı'nın arkasında duracak sağlam bir yönetime ihtiyacı var. illaki dengesiz dönemler yaşacak zira. künyesine baktığımızda izole kurulan takımlarda başarı söz konusuyken, ilk büyük takım tecrübesi olan milli takım ne yazık ki kötü. hal böyle olunca kendini kanıtlaması gerekecek. şu anki yönetim kendisine gerekli desteği ve gücü berebilir mi? çok şüphem var.

    ekleme:

    abdullah avcı'nın 9 mayıs 2016 fener maçından sonra ki röportajı.

    https://youtu.be/Mi8gvfRGyWQ?t=581

    özetle benim için önemli olan kısım şu. oyun ve plan gelişiminden bahsediyor. geçen senenin ilk yarısı savunma futbolunun oturması, ikinci yarısı geçiş oyunlarının oturması ve bu sene ise daha kaliteli bir takımla set oyunları ve ileride baskıyı oturduğunu bundan dolayı mutlu olduğunu söylüyor. tabi bunu hazırlarken abdullah avcı'nın temel aldığı konsept olabildiğince iyi yayılış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın