• 120
    sen tut avrupa'da sutopu, tekerlekli sandalye basketbolu gibi branşlar için trenlerle, otobüslerle avrupa'yı bir uçtan diğer uca dolaş, istanbul'da evinin önünde oynansa belki de ömrü billah haberi olmayacak insanlar tarafından, sırf yanlış bir şey yaptığını düşündüğü için, sırf hoşuna gitmeyen bir vak'ada yer aldığın için "lüzumsuz" olarak nitelendiril.

    çok basit bir örnek, ua hollanda'nın geçen yıl yaptığı alpaslan dikmen koreografisi var, izleyin. oradaki insanları tanıdığım, bildiğim için ayrıca gururlanıyor ve duygulanıyorum ama buna gerek dahi yok, sadece videoyu izleyin ve düşünün, bu insanların bir çoğu belki alpaslan dikmen'i, belki de sami yen'i ve hatta arena'yı görmedi. belki bir kısmı galatasaray'ı canlı izlemedi bile. ama senin belki de istanbul'da bir maçta "gel şuna bir el at, yardım et de bitirelim." desek, lüzumsuz görüp türlü bahanelerle ekeceğin olayı adamlar binlerce kilometre uzakta; sahada takım adına, galatasaray namına hiçbir şey yokken, sadece 5 dakikalık bir ahde vefa gösterisi için can-ı gönülden yapıyorlar sevgili değişik.

    bu ve bunun gibi yüzlerce değişik güzel anın, anının sahibi, galatasaray'ın adını avrupa'da tribünlerde de yaşatan ve hepimizden farklı seven değişik bir sevdanın ordusudur ua avrupa.

    lüzumu aşan cümlelere gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın