resim
Bilal Kısa
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 1167
    bir transferi değerlendirirken çok sayıda etkeni değerlendirme ölçütü olarak almamız lazım. maliyet, yaş, itibar ve performans (verdiği katkı) temel kriterler olarak sayılabilir. bu doğrultuda bilal’in transferi gelecek adına bir yatırım olarak tabi ki düşünülemez ancak 2015/2016 sezonunda gerçekleştirmiş olduğumuz transferlere baktığımızda poldi ile birlikte öne çıktığını görmemek imkansız. tek tek bakacak olursak;

    ryan donk
    maliyet: altı ay sonra bonservisini eline alacak bir oyuncuya 2,5 milyon€ fesih bedeli ödedik. yıllık kazancı da 1,5 milyon€, kazanç listesinde ortalamanın üzerinde. fiyasko, 1/10.
    yaş: 29 yaşında. verimli yılları ancak ileride galatasaray için yeterli olmayan performansını arttırmasını bekleyemeyiz. puanım 5/10.
    itibar: kasımpaşa’da yıllardır stoper olarak, son yarım sezonunda ise ön libero olarak istikrarlı bir performans gösterdi, 6/10.
    performans: büyük hayal kırıklığı. asla galatasaray seviyesinde olmadığını her maç biraz daha gördük. puan 3/10.
    ortalama: 3,75/10

    martin linnes
    maliyet: 2 milyon€ bonservis bedeli ile transfer edildi. yıllık kazancı 950 bin€. kazanç listesinde aşağılarda, bonservis ücreti ise daha düşük olabilirdi, 6/10.
    yaş: 24 yaşında. onun için de carole ile aynı yorumu yapabiliriz, 7/10.
    itibar: son yıllarda norveç milli takımına yükselmiş olsa da ülke dışına ilk çıkışı, 5/10.
    performans: özellikle uefa’daki fb maçlarında gösterdiği performanslar beklentimizi arttırmıştı ancak sonuç (şimdilik) hayal kırıklığı, 4/10.
    ortalama: 5,5/10

    jose rodriguez
    maliyet: bedelsiz olarak transfer edildi. yıllık kazancı 800 bin€, yani kazanç listesinde alt sıralarda. maliyet kriteri açısından 9/10 olarak puanlayabiliriz.
    yaş: 21 yaşında. bu kriterden de 8/10 puanı rahatlıkla verebiliriz.
    itibar: real madrid alt yapısının bir ürünü olması da göz önünde tutulursa buradan 5/10 alabileceğini düşünüyorum.
    performans: işte jose’nin bizi büyük hayal kırıklığına uğrattığı kriter. sezon boyunca orta sahasının her bölgesinde sıkıntı yaşamış bir takımda bile, 10ar dakikalık iyi performansları saymazsak, neredeyse hiç katkı veremedi. puanı 2/10.
    ortalama: 6/10

    lionel carole
    maliyet: 1.500bin€ bonservis bedeli ile transfer edildi. yıllık kazancı 700 bin€, listenin en altlarında. bu kriterden puanım 8/10.
    yaş: 25 yaşında. olgunluk yaşlarına ulaşmış gözüküyor, 7/10.
    itibar: fransa alt lig takımlarında kendini göstermiş bir oyuncu, 4/10.
    performans: fiziksel kapasitesi yüksek bir oyuncu olsa da yaşadığı sakatlıklar ve inişli çıkışlı performanslarıyla henüz güven vermekten çok uzak. puanım, 5/10.
    ortalama: 6/10

    cenk gönen
    maliyet: 600 bin€ bonservis bedeli ile transfer edildi. yıllık kazancı 900 bin€, listenin altlarında olsa da yedek kaleci için az bir miktar değil, 5/10.
    yaş: 28 yaşında. kaleci için çok ideal bir yaşta, puanım 7/10.
    itibar: beşiktaş’ta yıllarca forma giymiş, milli olmuş bir kaleci olsa da fahiş hatalarıyla meşhur. puanım 6/10.
    performans: muslera’nın arkasına gelmiş bir kalecinin performansını değerlendirmek çok sağlıklı olmayacaktır. o yüzden oynadığı az dakikalar üzerinden 6/10 veriyorum.
    ortalama: 6/10

    lukas podolski
    maliyet: 2.500 bin€ bonservis bedeli ile transfer edildi. yıllık kazancı 3 milyon€. en çok kazanan üçüncü oyuncumuz olsa da bonservis bedeli çok ideal bir miktar, 7/10.
    yaş: 30 yaşında. en formda senelerini geride bırakmış olsa da üst düzey performans verebileceği en az iki sene daha var. puanım, 7/10.
    itibar: açıklama yapmadan direkt puan vereceğim, 8/10.
    performans: sezon boyunca temposu düşüktü, maçların büyük bölümünde hayalet gibiydi ancak yine de takımın gol yükünü sırtlayan oyuncu oldu. puan, 8/10.
    ortalama: 7,5/10

    bilal kısa
    maliyet: bedelsiz olarak transfer edildi. yıllık kazancı 2.4 milyon₺ (yaklaşık 750 bin€). takımın en az kazananlarından. puanı, 9/10.
    yaş: 32 yaşında. haklı olarak en çok eleştiriye uğradığı kriter. üst düzey verimle oynayabileceği çok az vakti var, 4/10.
    itibar: uzun dönem alt liglerde oynadıktan sonra akhisar ile birlikte paralel bir yükseliş yaşadı, milli takıma kadar yükseldi. puanım 6/10.
    performans: bana kalırsa en çok öne çıktığı kriter. bu sezon oynadığı maçların tamamına yakınında iyi performanslar verdi. bu sezon iyi futbol oynadığımız (nadir) dakikaların çoğunda da bilal sahadaydı. puanım 8/10.
    ortalama: 7/10.

    bu sebeplerle bu sezon yapılmış olan transferlerimiz arasında podolski'den sonraki en iyi transferimizdir.

    not: kiralık ve devre arası ayrılan oyuncular hesaba katılmadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın