• 174
    şampiyonluk hedefiyle yola çıkıp da şampiyon olamayan takım elbette ki başarısız bir sezon geçirmiştir (bize bakmak yeterli olacaktır). bu durumdaki takımlar premier lig için için manu, city, chelsea, arsenal'dir ilk etapta. orada şampiyonluk dendi mi bu 4'lünün arkasından sayılıyor diğer takımlar son senelerde. tottenham bu bakımdan gayet de başarılı bir sezon geçirmiştir en azından sıralama anlamında.

    gel gelelim geçen sezona kıyasla ligde en büyük fark neydi bakacak olursak bu da bu saydığım 4 takımla birlikte tepeye oynama ihtimali olan takımlardan ayakta kalan bir tek tottenham oldu. onlar da geçtiğimiz sezonların puan durumuna baktığımızda bitime iki hafta kalmış ve son sezonlarından 4-5 puan daha fazla toplamış olacaklar. eğer ki bu saydığım büyük zirve takımları yine zirveye oynamış olsa (puan değişimlerini hesaba katmaylım) yine 4. veya 5. falan bitirebilecek en iyi ihtimalle tottenham. bu açıdan baktığımızda da son sezonlarına benzer bir sezon geçirmişler çok da farkları yok. fark diğer takımlarda.

    bunlara bakarken leicester city'e bakarsak, daha birkaç sezon önce lige çıkmalarını geçen sezonki sıralamarını falan geçiyorum, ingiltere de şampiyon olabilmek için gereken puan hemen hemen 85 civarında. 85 alan son 4 sezonda şampiyon olabilmiş yani. hatta 2013-2014 sezonu haricinde 80 alabilen şampiyon olmuş son senelerde. leicester da bitime 2 hafta kalan 77 puanda ve 80 puanı görmemeleri için hiçbir sebep yok ortada. yani leicester açısından düşündüğümüzde de normal zirve rekabetinin olduğu bir sezonda bile topladığı puan itibariyle konuştuğumuz taktirde şampiyon olma ihtimalleri bir hyli yüksek görünüyor.

    konu biraz dağıldı kaptırdım gittim. toplamak gerekirse normal bir sezon olsaydı zirve rekabeti anlamında ingiltere'de tottenham yine geçmiş sezonlardan çok da farklı bir konumda olmayacaktı leicester'ın aksine. ama şampiyonluk hedefiyle yola çıkmadıklarını da düşünürsek sıralamalarını hesaba katarak irdelediğimizde son derece başarılı bir sezon geçirdikleri ortada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın