• 109
    tipik avrupa'da yaşayan türk-müslüman savunma mekanizmasını kullanarak içine şeriat meriat diyerek iyice saçmalamış olan yazar renktaş.

    avrupa'da yaşayan türklerin %90'ı ne yazık ki bu halde. orada sınırsız rahatlık, konfor içinde yaşar iken burada her türlü ötekileştirilmeye, zulme, yoksul bırakılmaya zorlanan, maruz bırakılan halkın biraz dişini göstermesine bu insanlar farklı gözle bakıyor. avrupa basınında türkiye ile yapılan tüm haberleri tamamen türk-müslüman düşmanlığı olarak görüyorlar. avrupa'nın da tamamen yabancılara karşı hoşgörü ortamı içerisinde oldukları pek söylenemese de en azından hakkını, hukukunu bilirsen kendini ezdirmeyebilirsin. ama burada bırak hakkı, hukuku bilmeyi anayasa kitapçığını ezbere bilsen seni bir kulpunu bulup cezalandırırlar mevcut düzene aykırı bir şey söylersen. yeter ki istesinler bunu.

    anlamadığım nokta, insanlar sanıyor ki türkiye cumhuriyeti kurulmadan önce yani osmanlı'da her şey şeriat hükümlerine göre uygulanıyordu. ne bileyim hırsızlık yapanın direkt eli, kolu bacağı kesiliyordu falan. eğer öyle bir şey olsaydı osmanlı'nın son iki yüzyılı boyunca insanların yarısı çolak olması gerekirdi. devletin içinde bulunduğu durum iç ve dış karışıkların bastırılması neticesinde memleket herhalde elsiz kolsuz insandan geçilmezdi eğer anlattıkları ve anladıkları gibi abi ya bak ne olacak biliyor musun şeriat gelecek tecavüzcüleri, hırsızlık yapanların elini kolunu keseceksin yeaaaaaa.. yok abicim sizin o hayal ettiğiniz el kol bacak kesme işleri çok nadir görülen işler. muhtemelen kendisinde de vardır, bu ülkede bu laiklik ile problemleri olan insanların hemen hemen hepsi osmanlı özlemi çekerler. bak güzel abicim eğer sende de öyle bir şey var ise eğer osmanlı'nın son en kötü bir 100 yılını bir okumanı isterim. bugünkü osmanlı özlemi çeken zihniyet kendisini o 100 yılda da göstermedi mi zannediyorsunuz? halife olan osmanlı padişahlarına gavur demedi mi sanıyorsunuz? neyse artık. boş laf kalabalığı yapmayım pek fazla.

    bak güzel abicim, eğer anlaşılmadığını ya da yazılanlara anlam veremediğini insanların neden böyle bir reaksiyon gösterdiğini düşünüyorsan sana bir müstakbel tarih öğretmeni olarak, kemal karpat'ın islam'ın siyasallaşması kitabını önerebilirim. gerçekten bugünkü başta türkiye'nin ve müslüman topluluklarının neden bu halde olduğunu anlaman için güzel bir kaynak olabilir. insanların tepkilerini fazla görme belki şu an burada yaşamadığın için bilmiyorsun ama senin istediğin şeyi bugün bu ülkede öyle bir güruh istiyor ki bu güruh yüzünden hayatımız, geleceğimiz pamuk ipliğine bağlı. birilerinin ağzından çıkacak bir kaç kelimeye bağlı. o yüzden tepkileri çok görme. insanlar çok dolu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın