• 98
    kendisine sormak istiyorum; seriat kanunlarina gore hirsizlik yapanin kolu dirseginden kesilir. hirsizlik yapan kisi devlet yonetimindeyse ya da askerse butun mevki ve rutbeleri kendisinden alinir. hirsizlik yapan herkesin, ama herkesin kolunun dirseginden kesilmesine ve butun mevki ve makamlarindan indirilmesine razi mi?

    ben antakya'da yasiyorum. zamaninda antakyanin en iyi lisesi olan nta anadolu ogretmen lisesinde okudum. sinifimda (halen gorustugum) bir yahudi bir de hristiyan arkadasim vardi. sinifin yarisindan biraz fazlasi sunni kalan kismi aleviydi. bu farkliliklarimizi bir kez bile gozetmeden yasadik, ve bizlere bu farkliliklarimizi bir kez bile gozetmeden egitim verildi. kimse farkli yollara sapmadi, cevremizden devletine milletine baskaldiran, hirsizlik yapan, baskasinin hakkina tecavuz eden kimse cikmadi. okuldan boyle isleri yapanlar oldu, ornegin bir tanesi okuldayken cemaat evlerine gider gelirdi, simdi dort yillik ogretmen haliyle nasil oluyorsa milli egitim mudurlugunde sube mudur vekili? bir diger arkadasin babasi iktidar partisinin il baskan yardimcisiydi. arkadas simdi antakya belediyesinde aylik 6000 lira kazanabilecegi bir mevkide. bakiyorsun, asagiladiginiz, hor gordugunuz, farkli olduklari icin yasam hakki tanimadiginiz insanlar emek verip bir yerlere gelmeye calisiyor. kimi doktor, kimi avukat, kimi ogretmen.. hic bir farklilik gozetmeden islerini yapmaya calisiyorlar. ancak seriat isteyen bir guruhun zihniyetiyle yetisen cocuklar, otuz yillik tecrube abidesi ogretmenler dururken 4 yilda gidip sube mudur vekili oluyor. kimisi kpss'ye bile girmeden belediyeden mustesar maasi aliyor. e bu butun turkiyede boyle be kardesim. ne kadar dindar gorunen varsa firsatini buldugu anda yiyor, firsatini buldugu anda kendisi gibi olmayana eziyet ediyor. nasil olacak simdi bu seriat isi?

    avrupa'da yasayip bu konularda kousmak kolay maalesef. orada muslumansin diye kimse kafani kesmeye calismiyor. ama burada seriat gelirse falan gayrimuslimsin diye ya da sunni degilsin diye birileri kafani kesmeye calisacak biliyorsunuz degil mi?

    ben sunni turk'um, kapi komsumuz alevi kurt, onun alt kati sunni kurt, bizim ust katimiz sunni arap, en ust kat alevi arap. biz boyle mutluyuz. apartmanimizda vatan haini yok. herkes devlet gorevlisi, herkes devleti milleti icin endiseliniyor. su hukumetten herkes sikayetci. sehit haberlerinde herkesin cigeri yaniyor. bayramlarda herkes birbirinin evine gidip geliyor. annem ve diger kadinlar her gun kahve iciyor. babam ve diger erkekler her gun asagida semaver yakiyor. bizler, adimiz ne olursa olsun, mezhebimiz ya da irkimiz ne olursa olsun, ulkemizi seviyoruz, bu ulkede ve bu sehirde sakince yasamak istiyoruz. emin olun antakya'nin cogunlugu bu halde. cuma namazina giden ahmet amcanin hristiyan komsusuna dukkanini emanet ettigi, her pazar ayininden sonra musluman komsusunu evine davet edip beraber mangal yapan insanlarin oldugu bir yer antakya. ve biz boyle kalmasini istiyoruz. yasadiginiz yerden bizim yasayisimizla oynamaya calismayin. seriat dediginiz sey, vatanini sevip, en az bizim kadar bu ulkenin cocugu olan gayri muslimin, alevinin, safinin ya da baska herhangi birinin ozgurlugunu kisitladigi anda, sunni turk olan benim de ozgurlugum kisitlanmis olacak. biz ataturk'un kurdugu laik cumhuriyette, ne kendine laik deyip dindarlara zulmedenlerle ne de kendine dindar deyip laiklere zulmedenlerle yasamak istemiyoruz.

    eger bu zihniyete sahipseniz lutfen avrupada kalin. ve lutfen oturdugunuz rahat koltuklardan bizim ulkemize, yasayimiza, insanligimiza, ozgurlugumuze mudahale etmeye kalkmayin.

    yazinin en basinda soyledigim gibi, eger seriat gelir de kesinlikle ve tarafsizca uygulanirsa, ilk kolu gidecek hirsizlarin kim oldugunu bizden iyi biliyorsunuz. *

    fikri hur, vucdani hur, irfani hur, kendi hur galatasaray taraftari.
App Store'dan indirin Google Play'den alın