• 265
    (bkz: #1919685)

    liverpool ile ikinci sezonuma efsane başladım. bu sefer daha akıllıca hamleler yaptım. sağ bekte clyne sakatlanırsa diye alternatif olarak tuttuğum flanagan efsane performanslar sergiledi. keza sol bekte morenonun alternatifi yoktu oraya bir oyuncu transfer ettim orası da güçlendi. stoper hattım zaten sakho,skrtel ve de virj ile güçlüydü oraya da kiraya gönderdiğim joe gomez'i koydum. artık oyuncu kiralamaktan vazgeçtim origi,ibe,markovici de takımda tuttum. oldukça kalabalık bir rotasyonum oldu. üzerine bir de forvet hattına ciro immobile'yi kiraladım. inanılmaz bir katkı aldım. lige de destansı başladım zaten ilk yarıyı 7-8 puan farkla lider kapattım. ilk yarının sonlarına doğru arsenal ile bir maça çıktım maçı 8-2 kaybettim. ben de şaşırdım takım hallaç pamuğu gibi dağıldı. üstüne sakatlıklar üst üste geldi. clyne 3 ay,sturridge 2 ay, sakho 1 ay gibi sakatlıklar geldi. takım tökezlemedi ama yorulmaya başladı çünkü fikstür sıkışıyordu iyice. bu arada carling cup tayine charltona elendim ilk turda * fa vup ve clde yoluma devam ediyordum. clde bildiğin lokum gibi kura çektim o kadar kolay gruptu ki 4.maçlar sonunda çıkmayı garantiledim. şampiyonlar liginde finale kadar ne barcelona , ne real madrid ne de başka bir güçlü takım ile karşılaştım. bildiğin yarı finalde cska moskova çeyrek finalde psg falan geldi hepsinin içinden geçtim. öyle çok ekstra bir taktiğe de gerek kalmadı. gerçi itelediğim balotelli ikinci maçta bana iki gol döşedi fakat 3-1 e 1-2 ile turu ben geçtim. son dakikalarda firminonun golüyle sokaklara çıkmıştık. bu arada ofansif orta saha rotasyonuma 42 m€ ile gylfi sigurðssonu katarak takıma renk katmıştım. karşılığında oyuncu satarak tabi bonservis vermedi ibne yönetim.

    clde finalde juventus geldi. finalde işler istediğim gibi başlamadı.willian 2 tane savunma arkasına sarkıp gol ile öne geçirdi takımını. sonra ben taktiksel değişikliklere gidip çift forvete döndüm. immobile sezonu kapattığından bentekeyi sturridge'nin yanına aldım. ikinci yarıda bir clyne ortaladı benteke çaktı bir moreno ortaladı maçı uzatmaya götürdüm. sonra da penaltılara. penaltılarda rulli son penaltıyı kurtararak takıma clyi getirdi. fa cupta da şampiyon oldum. ligde de mourinho'lu manchester unitedı geriden takip ede ede gittim son 4-5 hafta kala tekrar önlerine geçip tekrar şampiyon oldum. fakat takımın transfer bütçesi artış isteğimi kıran yönetim sonrasında bütçeyi 94 m€ yapsa bile mamba out dedim ve sezon biter bitmez istifa ettim. sonrasında teklifleri beklemeye başladım. la bildiğin premier ligin dandik bir takımı istedi beni hastir çektim. sonra roma falan istedi beklemeye aldım. benim gözüm yüksek bütçeli takımlardaydı. chelsea man city barca real gibi takımarı bekliyordum. chelsea ilgilenmeye başladı. city ile de ben ilgilendim iplemediler. hatta abramovic beni görüşmeye çağırırken sordu neden bu kadar aç gözlüsün falan diye. kıvırdım. sonrasında chelsea ile anlaştık iyi dedim 140 m€ transfer bütçesi de verdiler. zaten oturmuş bir takımı nasıl olsa rahatça genişletirim dedim.

    chelsea serüveni

    liverpoolda geçirdiğim 2 seneden daha çok yıpratan bir ilk iki ay yaşadım. chelsea darmadağın bir takım verdi elime. willian 35 m€ ya satılmış salah 30m€ ya. hazard 42 m€ ya satılmış bonservisi psgde 80 şimdi. iyice sinirlendim. zira bu kadar kaliteli oyuncuları düşük bonservislere satıp takımdaki dengenin içine etmişlerdi. daha kötüsü takım o yıl uefada mücadele edeceğinden bütün kaliteli oyuncular: diego costa,courtouis,zouma,azpilicueta,fabregas,oscar,pedro daha üst düzey bir organizasyonda mücadele etmek istediklerinden ayrılmak istediklerini söylediler. bense iddalı bir takım kurmak için kalmalarını istedim. fabregas ve oscar kabul etmedi. hatta fabregas isyan çıkardı.

    --- aziz yıldırım mode : on ---

    -maaşını ben ödüyorum. gerekirse parasını verir kenarda oturturum.

    --- aziz yıldırım mode : off ---

    fabregasa 35 m€ civarı teklifler geliyordu. oscar'ı 77 m€ ya sattım. transfer bütçesinde 200 ü yakalamıştım. şimdi takımdaki eksikleri belirlemeye geldi sıra. kale sağlamdı sadece yedek lazımdı ve almayı unuttum :\ jamal blackman'ı ikinci kaleci yaptım.

    sağ bekte mayke oynuyordu. baya talibi de vardı. fakat bana üst düzey gelmedi. bu bölgeye transfer şarttı. stoper bölgemizde zouma ve ilk sezonun başında elimden aldıkları mammana vardı. buraya da transfer şarttı. sol bek azpili sağlam fakat yerine yedek lazımdı. orta sahanın ortasında fabregas ve matic vardı. yedekleri de ramires. ileride 4-2-3-1 dar alan oynamayı planlıyordum biraz eksiğim vardı. zaten pedro ve cuadradodaki efsane form yükselişi nedeniyle taktiğimi 4-2-3-1 geniş alana evirdim. sağda cuad solda pedro yardırdı. forvette ise efsane kere efsane hiç görmediğim bitiriciliği ile diego costa. sturridge yanında halt yemiş yani. yedeği saido berahimoydu. 4-2-3-1 in amc kısmı sıkıntılıydı. oraya bayernden thiagoyu aldım 20m€ya. evet şu guardiola nereye gitse götürüyor ya o. bildiğin ilaç gibi geldi. transferin son günlerinde realin kadrosuna baktım öyle kiralık listesinde iki genç vardı. marco asensio ve mateo kovacic. kiraladım bunları satın alma opsiyonu vermedi real. kim bilirdi ki bu iki gencin takımın çehresini değiştireceğini.

    sağ beke 73m€ alessandro florenzi ve 45m€ ya mateo musacchio ı aldım. musacchio mammananın yedeği oldu bildiğin tutmadı. ama florenzi takımın efsanesi oldu ilk sezondan 16 asist nedir abi. sağ kanadı otobana çevirdi. bu arada chelsea ile hiçbir oyuncu görüşmek istemiyordu. 200m€ bütçe var ama kimse benim takımımda oynamak istemiyordu. daha sonra sezon başladı normal başladım 2. 3. 4. bandında gidip geliyordum. sonra assensio form tuttu goller asistler falan thiagoyu da orta sahaya çektim fabregası yedeğe. takım 4-2-3-1 geniş alanda yardırmaya başladı. öyle böyle değil costa golleri sıralıyor florenzi asist yapıyor pedro süpriz golcü yedek berahino takımın ihtiyacı oldu mu çakıyor golü. ligde uzun süre manchester united ile yarıştım avrupa liginde ise napoliye kadar dolu dizgin gittim. fakat napoli elime verdi. öyle saksıya fesleğen gibi oturttu. benim sahamda 3-1 yendiler sonra kendi sahalarında bir daha 2-1 yendiler. tarumar ettiler. fa cupta ise finale kadar gelmiştim. ligde de manchester united ile kazanan ligi kaybeden babayı alır maçına çıktım. afedersiniz ağızlarına sıçtım manchester united'ın. öyle konsantre gitti ki oyuncularım hepsi dinlenmiş güçlü bir şekilde. 4-2 aldım maçı ve son maçlarda şampiyonluğu ilan ettim. gerçekten komple değiştirmiştim chelsea'nin kaderini. çok güzel ve şanslı transferler yapmıştım. berahino sorun çıkarmayı bırakmış daha sık kadro şansı bulmaya başlamış fabregası da milana 50m€ya postalamıştım. hiç bir oyuncumu değerinin altına satmam. fa cupı da aldıktan sonra tatile girdik. önce assensioya transfer teklifi yaptım adam efsane sezon geçirdi. en çok maçın adamı seçilen oyuncu oldu. adamlar 69 m€ dan 1 kuruş aşağı inmediler. 68 m€ yu bile kabul etmediler. serbest kalma maddesini kullandırttılar 69a aldım ama değer. kovacic de ligin sonuna doğru thiagoyu kesmiş orta sahada. bende thiagoyu 47 e satıp yerine 65 m€ ya kovacici aldım . sağ bek alternatifim maykeyi 35 e satıp yerine bir sağ bek satın aldım. ayrıca psgden rabiotu , italyan forvet rossiyi falan kadroma kattım. sol bek alternatifi olarak clichy i aldım. henüz ikinci sezondayım ama kadro artık benim kadrom ve sorun çıkartan herkesi gönderip bana güvenenlerle yoluma devam ettim.

    bunca yıllık fm oyuncusuyum. ilk kez kendimi gerçekten oyunda bir menajer gibi hissettim chelsea ile. gerçekten çok zor oldu. darmaduman takım ayağa kalktı ve şimdi tekrar insanların gözdesi. tabi ki şimdiki ilk hayalim ronaldoyu kadroma katmak. 34 yaşında sanırım. 30m€ teklif ettim gelmedi ibne. alabilirsem onu efsane olacak. sonraki hedef mi :d arjan kıral tabi ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın