• 17
    hocanın isteğine göre transfer bu ülke topraklarında doğmuş hocaların kafa yapısı nedeniyle başarıya ulaşamayacak bir sistem olduğundan, transfer görüşmelerine başlamak için hoca bulmayı beklemeye gerek yoktur.

    ben yazayım isteklerimi dursunlar.

    kale: muslera - alperen - ismail

    bu üçlü kaleyi koruyacaklar. alperen cenk'ten aman aman kötü bir kaleci değil ki zaten cenk'in de bizde top tutmuşluğu yok. eray konusuna girmiyorum bile. ikisi ile yollar ayrılarak 600 k euro bütçe açılması lazım. (300 cenk 300 eray) bu çocuklar totalde 100 k ya oynayacağından (alperenin antep maaşı aylık 2.5 bin tl) 500 k gibi bir tasarruf da etmiş oluyoruz.

    sağ bek: martin linnes - satılamazsa tarık çamdal

    linnes bu takımın sağ bekidir. daha iyisi yok. eksik yaptığı bir şey görmedim, şahane de orta yapıyor. ortaya vuran adam olmadığı için boşa gidiyor elbet çoğu asist olacak ortası. tarık çamdal konusunda defalarca söylediğim gibi 1.2 m euro verdiğimiz ve bizden başka kimse tarık'a bu parayı verecek kadar gerizekalı olmadığı için bir yere itelenebileceğini düşünmüyorum. bu şartlar altında kendisinin yerine transfer de öncelikli değil, mühendisliği itina ile yapmalıyız.

    sol bek: transfer - lionel carole

    carole'ü beğenmiyor değilim ama ideal bir takımda 11 oyuncusu olmadığını düşünüyorum. bu bölgeye bir oyuncu alınması gerektiğine inanıyorum. isim derseniz ekonomik olarak değerlendirdiğimde, avrupa'da olmayacağımız sezon için patrick van aanholt olabilir. 1990 doğumlu ve maçlarını izlediniz mi bilmiyorum ama küme düşen sunderland'de fena işler yapmıyor. yabancı sınırı olmasa da türk zorunluluğu olduğundan bursaspor'dan emre taşdemir de mantıklı bir fiyata alınırsa aanholt kadar istediğim bir topçu.

    stoper: koray - denayer - balta - transfer - semih

    kafamdaki stoper hattımız denayer ve koray arkadaşlar. ha hata yapıyor olabilirler ama orta saha projeksiyonu ile her topu bunlar karşılamak zorunda kalmazsa elite yakın bir ikili olacaklarına inanıyorum. ha bu sene çok gol yedik diyen olacaktır ama golü takım yer. orta saha maç başına 1 adet topu güç bela çalarsa gol yersin. bu kadar basit. o yüzden chedjou başgan ile (kendisini isteyen fransız kulüpleri var deniyor) yolumuzu ayırıp; buraya bir tane daha genç, tercihen büyük kulüplerin gözden çıkarttığı 25-26 yaşında bir arkadaş alınabilir veya bir senelik kiralanabilir. hakan tecrübesi, semih ise tamamen az önce yukarıda bahsettiğim türk sayısı nedeniyle kadroda kalıyor. isteyen olursa semih hemen itelenip yerine altyapıdan genç bir stoper alınabilir.

    orta saha: selçuk - transfer -transfer - transfer - bilal

    selçuk'un sezon sonu itelenmesi imkansıza yakın. yine şubat ayında panpisi burak'ın yanına itelemek için kadroda kalıyor. donk, jose ve sair tüm adamlar ile yolların bir şekilde ayrılması gerekiyor. bilal yaşı itibariyle kupa oyuncusu ve ihtiyaç anında camı kırınız olarak, hem 4-2-3-1'in 2 sini hem de 3 ünü yedeklemek üzere bir sene daha kadroda kalıyor. buraya net isim vererek söylüyorum; yann m'vila, jordan veretout ikilisini istiyorum. ikisinin de oynadığı takımlar epl de küme düşüyor olabilir ama ikisi de iyi işler yapıyorlar. özellikle m'vila, kendine gelip 3 sene önceki performansının %70'ine ulaşabilirse bu ligde bu sistemlere karşı defansa top getirmeyebilir. veretout da defansif özelliği yanı sıra saha içi çalışkanlığı ve dikine isabetli pasları nedeniyle istediğim bir adam. 4. adam ise yine büyük ihtimal küme düşecek newcastle'dan vurnon anita. böylece selçuk oynasa bile yanındaki adamların hem kesici hem de çift yönlü oyun kapasitesi olacak ve orta saha artık çökmeyecektir.

    amc: sneijder ve malum sebepten çolak.

    amr: sinan gümüş ve bruma.

    bruma'nın fiziksel özellikleri fena değil ama kafası çalışmıyor. avrupa'ya gidemeyeceğimiz gelecek sezon esas revizyon sol kanatta olacağından sinan ve koşup koşup orta açacak bir bruma ile idare edebiliriz diye düşünüyorum.

    aml: transfer - transfer

    podolski'nin seneye kalacağını düşünmüyorum. muhtemelen bundesliga'ya veya çine, bilemedin abd'ye gitmek isteyecektir. yasin ise artık kendini iyiden iyiye ronaldo zannettiği için 1 asist yapacak diye 25 top kaybı yapmasına katlanamıyorum. menajerine premier lig'den olan taliplerinden birine satalım yasin'i denir, satarsak muazzam, satamazsak blöfü görmüş oluruz ve artık zam istediği için trip atan bir yasin olmaz. yasin itelenemezse yedek. sol açık olarak fransa semalarından, bonservisi newcastle'da olan florain thauvin olabileceği gibi, milan tarafından kiralanan el shaarawy ile de görüşülebilir. yasin giderse her ikisi ile de görüşülmesinde sakınca yok. birini veya her ikisini kiralamak da sorun değil. bir solak, bir sağlak arıyorum ve kafamdaki adamlar bunlar.

    forvet: transfer - transfer - transfer

    wilfried bony birinci tercihim. man city'de tutmadı ve guardiola oyun sistemine yatkın değil. kiralık veya satın alma zorunlu kiralık, satın alma, yalvarma, ne şekil olursa olsun alınması lazım. ikinci forvet olarak vedat muriç istiyorum. pivot, genç, çalışkan. ülke futbolunu biliyor. üçüncü forvet için spesifik bir tercihim yok; umut bulut veya emre güral olsun istemiyorum; öte yandan umut gitmezse yapacak bir şey olmadığından antrenmana gelip gitmesi için kalmasında bir sakınca yok.

    burada yazmadığım donk, jose, olcan, sabri, hamit, yazdığım isimlerden yasin, umut, semih, cenk, eray ile takas, sözleşme sonu, bonserviste kolaylık vb. bir şekilde yolların ayrılması lazım. zor mu? eh. imkansız mı? değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın