• 5
    belki benimle aynı jenerasyondan olan renktaşlar hatırlar, o dönem beşiktaşla bu maç haricinde iki ayaklı kupa final maçları oynamıştık.
    finalin ilk maçı yanlış hatırlamıyorsam bu maçtan üç gün önce yine sami yende oynanmıştı ve 0-0 bitmişti.

    o zamanlar derbilerde tribünler iki takım taraftarları yarı yarıya olurdu, ve ard arda gelen bu iki bjk derbilerinde beşiktaş taraftarının yanında o sezon ligde şampiyonluk için yarıştığımız fb li taraftarlarda onlara destek vermeye gelmişlerdi. (aynısı rövansta da olmustu) ve dönemin gazeteleri bile değinmişti buna, ozamanlar babam hep hürriyet okuduğu için bende o gazetede okumuştum bunu çok büyük bir ihtimalle. yani fbjk kardeşliği taaa ozamanlardan vardı.

    neyse, maç 1-1 berabere bitti. bizim golümüzü hamza atarken onların golünü metin uzun, namı diğer küçük metin atmıştı. ikiside uzaktan atılan şık gollerdi.
    şampiyonluk yarışında kritik haftalara girilirken moral bozan bir puan kaybı olmuştu.
    maç sonunda muhabirlere konuşan falco götz " artık fener istediğini yapabilir, yarın ister kazanıp puan farkını bire indirir yada kaybeder puan farkı dört olur " demişti. (tam net olarak hatırlamasam da böyle bişeyler söylemişti işte)*

    ancak fenerliler yine her zamanki gibi erken sevinip timsaha gelmişti, çünkü ertesi gün deplasmanda kocaelispora 1-0 yenilip bizim aldığımız bu beraberlik puan farkını dört yapmıştı.
    sezon sonu ise bir puan farkla şampiyon biz olmuştuk.*

    (bkz: tarihte bugün)
App Store'dan indirin Google Play'den alın