resim
Volkan Demirel
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 2674
    bu fenerlilerde cidden hiç kafa çalışmıyor. "türkiye'nin en iyi kalecisi" diye goygoy yaptıkları adam neredeyse her maçta rakibe gollük bir ikramda bulunuyor, hala volkan'ı övmek peşindeler. bu akşam* gitti kanattan tıngır mıngır gelen ortayı rakip forvetin önüne sektirdi. beceriksiz rusescu boş kaleye vuramadı. kayseri maçında kalesinden çıkıp çalım yedi, kayseri'nin forveti topu ayağından açtığı için atamadı. rizespor maçında kaleden dışarı doğru falso alan bir uzun pasta kjaer'in marke ettiği deniz kadah'a hiçbir sebep yokken freni patlamış kamyon gibi çarpıp penaltı yaptırdı.

    kısacası volkan kalesinden açılmışsa %90 ihtimalle topu alamıyor. ya çalım yiyor, ya penaltı yaptırıyor, ya top sektiriyor. gol olur olmaz, orası allah'a kalmış. fenerbahçe iki tane izbandut gibi stoperin önüne iki tane ön liberoyla oynamasa, zico dönemindeki gibi hücum oynayan bir takım olsa volkan'ın bütün kusurları kabak gibi meydana çıkacağından büyük ihtimalle yedeğe çekilirdi. volkan demirel şu anki formuyla volkan babacan'dan daha iyi bir kaleci değil kesinlikle.

    braga maçında göstere göstere köşeye çekilen bir tane şut kurtardı, bütün fenerliler coştular "türkiye'nin en iyi kalecisi abieee" diye. evet, volkan hem iyi pozisyon alan hem de fiziksel açıdan büyük bir kaleci olduğu için cezasahasından çekilen şutların çoğunu kurtarıyor. hatırlarsanız volkan'la benzer özelliklere sahip olan mondragon da uzaktan kolay kolay gol yemezdi. ama kalecilik sadece uzaktan gelen şutu kurtarmaktan ibaret değil. artık takım boyları kısaldıkça defans çizgisi ileriye taşınıyor, bu durumda savunma arkasına atılan toplarda kalecinin belki cezasahasının dışına kadar çıkıp doğru hamleyi yapabilmesi gerekiyor. kalecinin, süratli ve çalım atmayı seven kanat oyuncularının süratine göre sürekli aldığı pozisyonu değiştirecek kadar hızlı olması ve kale sahasına yapılan ortaların çok zor toplar haricindeki hepsini tutması bekleniyor.

    yani artık kaleci dediğin adam hantal olamaz aga. uzaktan gelen şutlarda istediği kadar başarılı olsun. kalesinden açıldığı zaman topu alamıyorsa, çizgiye inen kanat oyuncusunun yerden penaltı noktasına doğru yaptığı ortaya yetişip tutamıyorsa o kaleci iyi kaleci değildir. ancak ölümüne defans yapan konyaspor gibi takımlarda iş yapar, ki milli takım da fenerbahçe de böyle manyakça defans yapan takımlar değil.

    fenerbahçe yazın ospina'yı almış olsa belki de şimdi puan tablosunda beşiktaş'ın önündeydi. ama fenerliler hala volkan demirel'i övmek peşindeler. ne diyeyim, allah akıl fikir versin. ya da vermesin daha da sürünsünler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın