• 7
    "bestekar" lakaplı orhan ölçen’in hazırladığı; galatasaray tribün tarihini anlatan, “aslan yürekliler” kitabından alıntıdır..

    ua-eyüp sultan

    osman özütler (1973) 1980’li yıllarda tribüne gelmeye başlayan bir kardeşimizdir. maçlara başladığı yıllardan itibaren faal olan osman, ilk olarak 1990’da “fanatics” pankartını yaptırır. gerisini ise ondan dinleyelim:

    “beşiktaşlı rahmetli mühendis oktay’ın bir maç çıkışı öldürülmesinden sonra, emniyet; pankartlardaki sözlere kısıtlamalar getirdi. pankartımdaki “fanatic” kelimesi polisi rahatsız etmiş olacak ki, bir maç öncesi benim pankartıma da el koydular. karakola gidip pankartımı geri almak istediğimde ise polisler ‘bir daha asmayacaksan geri veririz’ dediler. ben de asmayacağıma söz verip pankartımı geri aldım. o pankartın harflerini; kumaştan kesip dikerek yaptığımızdan ötürü yazılar üstünde oynama şansımız oldu. bu pankartın sözlerini nasıl değiştiririz diye düşündükten sonra “aslanım!” şeklinde değiştirmeyi uygun gördük. o pankartı da uzun yıllar stada taşıdım. 1994 yılında eyüp’teki arkadaşlarım beni arayıp yeni bir grup kurmayı düşündüklerini ve benim buna öncülük etmemi rica ettiler. hiç tereddüt etmeden onlara katıldım. ilk zamanlar yeni açıkta, sonraki yıllarda flamalarımızı daha rahat asabilmek için eski açıkta maçları izlemeye başladık. 2000 yılına kadar eski açık tribününde asılı olan flamaların yarısı eyüp grubumuza ait flamalar olmuştur. 2000 yılında benim yardımcım olan arkadaşım ramazan inkaya belçika’ya yerleşip ben de evlenince; tribün faaliyetlerine belli bir zaman ara verdik.
    tribünde ultraslan’ın kurulmasıyla birlikte eyüplüler olarak tekrar faaliyetlere başladık. rahmetli alpaslan abi’yle görüşüp grubumuzun ismini ua eyüp sultan olarak belirledik. (sonraları uaes kısaltmasını yaygın olarak kullanmaya başladık) kendimize ait bir web sitesi oluşturduk. flamamızla her maçta statlarda yer aldık. semtimizdeki galatasaraylıları kaynaştırmaya yönelik çok sayıda etkinlik yaptık.
    bir fener maçı öncesinde; genç fenerbahçeliler grubu’nu eyüp’e davet ederek onları eyüp sultan camii önünde çiçeklerle karşıladık. bu hareketimiz gazete ve tv’lerde bayağı yer bulup takdir edildi.
    semtimizde yaptığımız bu sosyal çalışmalardan dolayı, ultraslan bünyesindeki en organize semt grubu ödülünü aldık. bu anlamlı ödülü bir iftar yemeğinde, rahmetli alpaslan abi’den almak beni fazlasıyla mutlu etmişti.”

    not: sağlık nedenlerinden ötürü 2011 senesinde aktif tribün yaşantısını sonlandırırken; ileride kendisine “uaes onursal başkanlığı” verilmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın