• 125
    "bestekar" lakaplı orhan ölçen’in hazırladığı; galatasaray tribün tarihini anlatan, “aslan yürekliler” kitabından alıntıdır..

    yürüyedur

    inönü stadı’nın eski açık tarafında bulunan, köfteci zeki’nin işlettiği gaziler büfesi’nde, yürüyedur grubunun kurucularından onur eriş’le sohbet ettik.
    onur, uzun zamandır tribünde gördüğüm birisi olmasına karşın, o güne kadar oturup kendisiyle sohbet etme imkanım olmamıştı. onur’a yürüyedur’u anlatmasını istedim.

    “aslında, haydi bir grup kurup adam toplayalım diye bir düşüncemiz hiç olmadı. zaten epey bir süredir maçlara beraber gittiğimiz bir arkadaş grubumuz vardı.
    2001-2002 sezonunda maç kafe’nin yeni açıldığı yıllardı. bilet fiyatlarındaki artışı protesto etmek için suat ateşdağlı ve diğer ultraslan üyeleriyle toplanıp, nasıl bir tepki koyarız, fiyatları nasıl indirtebiliriz diye konuşuyorduk. herkes bu artıştan şikayetçi olmasına karşın somut bir fikir üretilemedi. tam o sıralarda galatasaray’ın, arnavutluk’un vlaznia ekibiyle oynayacağı şampiyonlar ligi ön eleme maçı vardı. biz de, nasılsa tribünden net bir fikir henüz çıkmadı, bari bu maçı bir tepki olarak bizim ekip eski açıkta seyredelim dedik. o maç için de bir flama yaptırmayı kararlaştırdık. yürüyedur, flamamız için hepimizin hemfikir olduğu bir isimdi.
    böylelikle ‘yürüyedur’ flaması ilk olarak vlaznia maçında eski açıkta görülmüş oldu. sonraki maçlarda tekrar kapalıdaki yerimize geri döndük. fatih terim milan’la anlaşıp italya’ya gitmişti. inter’le oynayıp 4-1 yendikleri derbi maçına san siro’ya, şu sıralar amsterdam’da yaşayan arkadaşım demir’le gittim. flamamızı da o maç san siro’ya astık. bir hafta sonra galatasaray’ın, lazio maçını seyretmek için roma’ya geçtik. sonrasında fatih terim’li fiorentina’nın, orhan erdemir’in yönettiği ve fatih terim’i tribüne gönderdiği olaylı maçta da ordaydık. bu maçlarda flamamızın televizyondan gözükmesi bizim grup olarak tanınmamıza yol açtı.
    bizim gruptan arkadaşımız olan barış timurlenk (zoban) internet ortamında tanınan biriydi. bizim web sitemizi de o yaptı. sitemiz faaliyete geçtikten sonra galatasaray taraftarının da bize olan ilgisi arttı” diyor onur eriş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın