resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 7805
    (bkz: #1926230)

    öncelikle bu entry'de cevaplandırmış olayım hem de dünkü konuşması ile ilgili yanlış noktaları aktarayım.

    dün genel kurulda konuşmuş eski başkan.

    genel kurulu saat 4'ten sonra gs tv'de denk gelmiş ve izlemiş birisiyim. mağazacılık kısmına herkes konuştuktan sonra dursun iyi bir cevap verdi. uefa futboldan kazandığın bütün gelirlerin futbolda kalmasını istiyor. aslında her şey bu cümle kadar basit. ünal aysalın bahsettiği 58 milyon euro kar edecektik demesi 58 milyon euro gelir sağlayacaktık. bakın ben yine sportif a.ş. entrysinde söylediğim yatırımlardan elde edilen gelir var yüzde 50-50 iki yıl boyunca satılmış ve 170 küsür milyon olarak alacaklarda duruyor ve nakit bir karşılığı yok demiştim. ünal aysal'ın bahsettiği husus budur tamamen göz boyama rakamlarla oynama bilanço makyajlamadan başkası değil iki lişikili şirket arasında rahiç bedelin üstünde satış yapılıyor ve satıştan sonra parada alınamıyor ki zaten derneğin bunu ödeyebilecek durumu da yok.

    yani toplam zarar 164 değil 106 milyon euro olacaktı kendisine hatırlatmam uefa limiti 30 milyon euro'dur. bu satış spk tarafından da sorunlu olarak nitelendirilmiştir haklı olarak. o 58 milyon olsaydı ceza almazdık lafı ise tamamen safsatadır. rakamlar ortadadır. ayrıca bu satıştan nakit olarak bişey elde edilemeyeceğinden de tekrar hatırlatmak isterim.

    bunların yanında kürsüde savunduğu şey, ben de geldiğimde borç vardı ama ağlamadım. evet ağlamadı rivayı proje olarak bir gyo ile değerlendirme fikri mantıklıdır ancak kendisinin zamanında kulübe doluşturduğu liseli boş beleş yancı adamlara verdiği paralar galatasaray'ın yine peşkeşe kurban gideceği korkusu vardı (gerçi herhangi bir başkan için de bu geçerli)

    borçları tl'ye çevirdik. evet çevirdi ancak nominal piyasanın çok üzerinde faizler ile yaptı bunu. evet temlik vermedi onun yerine bol bol kredi çekti ve kendisi 20 küsür yıllığına loca haklarını denizbanka karşılık gösterip karşılığında yüklü miktarda kredi çekişini unuttu sanırım.

    marka'ya yaptığı yatırımdan bahsetti. evet onu da yaptı ancak markaya yapılan yatırımın bir ger dönüşü olur. markaya yapılan yatırım en büyük geri dönüşü marketing gelirleridir. ve en iyi döneminde bile gs store'un sadece 8 milyon tl kar etmesi marka yerine hangi personele yatırım yaptığının göstergesidir.

    ikinci sermaye artırımı, yapılsaydı 100-150 milyon tl arası nakit girişi sonrası 2014 zararı 70 değil 40 milyon euro civarı gerçekleşecekti ancak kimseye iki yıl üst üste bu kadar büyük miktarlarda sermaye artırımına izin vermezler. güncel olarak konuşursam bu yıl veya gelecek yıl başında kesinlikle zorlamamız gereken bir seçenektir.

    kendisinin mali politikaları ile ilgili görüşüm şudur. ünal aysal net bir büyüyerek büyüme modelinin temsilcisidir. göremediği şey bu büyümenin maddi bir dönüşü olmadı. marketing sponsorluk bunların hiç biri istenen seviyede gerçekleşmedi. sebebi lig olarak kötü seviyede olmamız adamın bağlantısı var diyoruz evet var ama nerede kullanacak? havuz bozulduğu taktirde ciddi şekilde iş yapabilecek bir başkandır kendisi. bunların dışında futbol olarak ise yanında yoldaş olarak bülent tulun'u seçmiş bir adama ben hiç bir zaman güvenmem galatasaray kulübüne aldığı nefes zarar olan bir adam varsa bülent tulun'dur bu adamda bunun kankasıdır. kim bilir acaba bu adam ne kadar para götürdü? lütfü arıboğan ve 1 milyon euro maaşı da cabasıdır.

    velhasıl kendisinin vizyoner fikirlerini benimsemiş ancak lisecilik yapmadan yönetebilecek birisini isterim ben.
App Store'dan indirin Google Play'den alın