• 191
    galatasaray fener maçlarında, galatasaray taraftarlarından bizim eksik taraflarımızı ve formsuzluğumuzu, fenerin ise avantajlarını ön plana çıkararak fener kazanır diye yazanların iki amacı olabilir.

    -ters totem yapıyor olabilirler.

    -gerçekte fenerli oldukları için galatasaray taraftarının inancını kırarak oluşacak sinerjiyi yok etmek istiyor olabilirler.

    bunların ikisi de yanlştır. çünkü totem demek büyü demektir ve totem yapmak aptalcadır. sadece yapanın zarar görmesine neden olur. uzun vadede herkes hak ettiği sonuca ulaşır. ilahi adalet hiçbir mimiği bile es geçmez. anında, bir günde, üç günde, yedi günde, kırk günde, bir yılda, yedi yılda ya da kırk yılda mutlaka ama mutlaka tecelli eder ve herkesi hak ettiği yere oturtur. yeterki sen mücadeleni devam ettir.

    totem yerine sadece pozitif enerji (dua) göndererek bir sinerji oluşturmak, inanmak ve inandırmak gerekir. çünkü keban barajı ile bağlantın kopuk ise sen milyonlarca kez düğmeye bassan da ışıklar yanmaz. ama keban barajıyla direkt hattın varsa o güçle ne yapılmaz ki.

    aziz yıldırım'ın cübbeli ahmet hocaya ve daha nicelerine dua sipariş ettiğini ve sonuç alması halinde de yüklü yardımlar yaptığını duymayan kalmadı. (2011/12 sezonunda 9 puan farkın kapanması için yapılan dualar vesaire basına aksetmişti hatırlayın) hatta diğer bazı yöneticiler vasıtasıyla papaz büyüleri yaptırdıkları bile bilinen bir gerçektir. daha neler diyenleri duyar gibiyim ama malesef bunlar gerçek duyumlar. adamlar iki taraftan da işi garantiye alıyorlar.

    bizim yöneticiler böyle şeylere pek inanmaz ve tevessül etmezler. bu nedenle de maçlar öncesi yaratılan psikolojik hava hep aleyhimize olur. (bizimkiler de yaptırsın demiyorum yanlış anlaşılmasın)

    benim tek isteğim, galatasaray taraftarı hiçbir şekilde korkmamalı ve ümidini yitirmemeli, tam bir inançla galibiyeti istemeli talep etmeli, dua etmeli, bu inancını futbolculara ve yöneticilere de yaymalı, onları da itmeli. özellikle de çocuklar...

    bu yazdıklarıma inanmayan, dua'nın gücüne inanmayan taraftarlarımız ise kendi açılarından nasıl uygun ise o şekilde dilekte bulunmalılar.

    sonuç olarak bu bir maç ve kazanırsak sevineceğiz. gerisi sadece hikaye olarak kalacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın