• 149
    yarınki galatasaray fener maçında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var kanaatimce. onları buraya yazmak istedim umarım yanılmıyorumdur.

    1-fener ilk 20 dakika içinde şok presle goller bulup, psikolojik üstünlüğü ele geçirmeye ve trübünleri susturmaya çalışacaktır. (dikkat edin gol demiyorum goller diyorum) bulamazsa bunu ilk yarının sonuna kadar yapmaya çalışacaktır.

    bunu önlemenin yolu, çivi çiviyi söker misali ilk 20 dakika içinde ya da ilk yarı boyunca kran krana bir mücadeleye girmektir. toplu hücum toplu savunma. dolayısıyla ilk yarıda orta sahayı üçlemek isabetli olur. (selçuk-donk-rodriguez)

    2-fener gol bulamadıkça her geçen dakika yıpranmış sinirleri iyice boşalacak ve stresleri artacaktır. onların yapacağı her faul ve saldırıda araya girip onları sakinleştirmek gibi amatörce davranma tuzağına düşmemeli futbolcularımız. profesyonelce davranıp, yaptıklarının karşılığı olan kartları görmeleri sağlanmalıdır.

    3-özellikle ilk yarıda defans oyuncularımıza ve ön liberolarımıza pres uygulayacaklardır. burada dikkatli olmak gerekir. prese hazırlıklı olmak ve bu bölgelerde top kaptırmamak gerekir.

    4-ikinci yarı ve özellikle son yarım saatte feneri çökertmek için saldırmalıyız. ne yaparsa yapsınlar, hangi önlemi alırsa alsınlar son üç hafta içindeki yoğun maç trafiği nedeniyle maçın son dakikalarında sürmenajın etkisine girmekten kurtulamayacaklardır. işte bu dönemde çok kolay pozisyonlar bulabileceğimize inanıyorum.

    5-son yarım saatte hızlı, çabuk ve dinamik bir gol ayağımız olsaydı feneri tarihi mağlubiyete uğratabilirdik. ben td olsam, umut'u son yarım saatte oyuna alır, fener defansına pres uygulatırdım. böylece sonuca gitmek daha kolay olurdu.

    not: volkan'ın nereden zayıf olduğu ve kolay goller yediği braga maçında net olarak anlaşılmıştır. belindeki kronik sakatlıktan olsa gerek.

    maça kadar bir-iki hususu daha ekleyeceğim ama şimdilik bu kadar yeter.:)
App Store'dan indirin Google Play'den alın