resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 10657
    galatasaray'ın bu yılki düşüşü sonucu pek çok futbol yorumcusundan şu yönde yorumlar duydum: "geçen senenin 3 kupalı kadrosu korundu..."

    hâttâ devre arası transferlerinden sonra bu yorumlar şuna evrildi: "geçen senenin 3 kupalı takımı bozulmadı, üstüne takviyeler yapıldı..."

    bunu söyleyenlerin atladığı çok önemli bir şey var: melo gitti.

    felipe melo geldiği günden beri galatasaray futbol takımı'nın çok önemli bir parçasıydı. aslında bir gizli kahramandı ama o kadar katkı veriyordu ki gizli kalmıyordu. yine de tüm övgülere rağmen katkılarına oranla underrated kaldığını düşünüyorum melo'nun. herhangi bir takımdan melo (ya da onun tarzı, takıma karakter katan bir oyuncu) gittiğinde diğer tüm oyuncular aynı kalsa bile "aynı kadro yea" denemez. bunu diyenlerin sayısının çokluğu futbol yorumcularımızın analiz yeteneğinin ne kadar düşük olduğunu göstermeye tek başına yeter.

    şöyle düşünelim, sadece sneijder gitmiş olsa ve benzer bir oyuncu alınmasa kimse böyle cümleler kurar mıydı? hayır, tam tersine buna atıflar yapılırdı "geçen sene sneijder vardı, ipten alıyordu takımı", "sneijder olmaması büyük eksiklik" gibi. peki melo'nun katkısı daha mı azdı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın