• 87
    başakşehirin akıllıca oynayıp ilk yarıyı 2 farklı önde bitirdiği maç. açıkcası biraz daha bu tempoyu korurlarsa 4-5 olur bu maç. öncelikle orta sahamız yine yok. futbol uleması zeki arkadaşların emre ç. istemi sonrası donk yok e.ç var. ama bir sike merhem olduğu yok orta sahada. takımın sıkıntısı sertlik, koşu mesafesi, hava topları iken boyu kısaltmak, koşmayan adam oynatmak ve sert olmayan oyuncuyu ön liberoya koymak akıllılık değil. yanılmıyorsam 30-40 dk arası mehmet battal bizim junior ile taşak geçti yatırdı kaldırdı. takım sıkıntısı orta sahanın eksik yakalanması olmasına rağmen ısrarla bu sistemle devam edilmesidir. 3lü orta saha oynamadan ki bu 3lü jose-selçuk-emre olur olmadı jose-selçuk-donk olur olmadı jose-selçuk-bilal olur. bunlar iyi oyuncular mı değil ama en azından kalabalık görünüp alan parsellenir. ilk yarıda yediğimiz ilk gol direk kontra gibi bomboş pozisyon 2. gol kaleci hatası ile birlikte - kaldı ki cenk onu yemese bile gol kesin yenilecekti- gelen gol.

    bu takımın yapması gereken en önemli şey 2.yarıda umut bullet çıkıp yerine jose veya donk girmeli. tercihim joseden yana olacak en azından mücadele etmeyi dener. böylece 4-3-2-1 sistemine dönmüş oluruz. yasin yine kanatta sneijder ortada kalır veya sol çizgiye biraz yaklaşır. 50-60 arası yasin çıkıp volkan pala girmeli-umudum yok paladan ama olsun denensin-. böylece 4-3-1-2 sistemine merhaba diyebiliriz. hatta zamanında terimin denediği 4-1-3-2 bile yapabiliriz ama bizim takım için arkada ki 1 oynayacak adam yok. yinede jose kullanılabilir veya donk defansa yaklaştırılır.

    sonuç olarak ne yaparsak yapalım aşk ile yapmamız lazım(şarkı sözü gelsin benden canlar size) ama futbol oynamak istemeyen bu takımla ki 2. golden sonra iyice düştü takım bir bok yapamayacağımız ortada. bu maç benim gözümde gitti maksimum 2-1e gelir belki penaltı ıvır zıvır 2-2 olur ama arenada mbfk'yı yenemiyorsan deplasmanda galibiyet dahi alamıyorsan bir önemi yok hiçbirşeyin.

    edit: semih kaya ısınıyor amk alırlarsa takımca hepiniz amk. denayer ön liberoya geçsin bence ordada deneyelim onu. 3 defansa dönelim değişik şeyler deneyelim semih girmesin amk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın