• 1
    ekşide bir entryde rastladığım gayrimenkullerdir. https://eksisozluk.com/entry/58905178
    kabaca bir hesapla 2 milyar dolarolduğu yazıyor. yani bizim var olan borç 327 milyon iken, gayrimenkul değerimiz 2 milyar dolar. varlık içinde yokluk gibi bir şey. bu arazilerin değerlendirilmesi ile alakalı bilgisi olan arkadaşlar varsa, başlık altında fikir belirtmeleri hepimizin yararına olur.
    edit: hagi uyardı; florya arazisinin sadece yüzde 20'si bizimmiş. yüzde 100 değil, yüzde 20 olsun, o da olur... :)

    "şikeden değil! gelirlerin giderleri karşılamadığı finansal durumdan dolayı alınan bir cezadır ve yönetimin beceriksizliği çok açıktır.

    varlık içinde yokluk çeken galatasaray'ın mal varlıklarını düşündükçe bu duruma düşmesinin sebeplerini araştırmak gerekiyor.

    galatasaray'ın borcu.
    galatasaray spor kulübünün 2016 yılı itibari ile toplam borcu : 919,4 milyon lira.

    galatasaray'ın gayrimenkulleri :

    gayrimenkul metrekare (bin) rayiç bedeli (milyon dolar)
    florya arazisi 102 400-550
    mecidiyeköy'de arsa 2.5 40-70
    küçükçekmece'de arsa 41 30-50
    kalamış tesisleri 40 100-200
    maltepe'de arsa 6 5-100
    galatasaray adası 2.5 100-150
    beyoğlu'nda kulüp binası 3 katlı 15-20
    maslak'ta arsa 39.8 250-400
    sapanca'da arsa 8 1-2
    sefaköy'de arsa 79 140-160
    seyrantepe arazisi 384 400-700
    riva'da arazi 1.175 200-300
    toplam 1.681 -2.612

    yıllık gelirleri dahil etmeden düz matematik yaparak. sadece bir iki tapulu arsasını satarak, toplam borcunun tamamını kapatıp üstüne ligin üst iki sırasındaki istediği takımı satın alabilecek kapasitede olan kulübün, sezonun başından beri otel gibi gereksiz projelerle taraftarını uyutmaya çalışması.

    yetmezmiş gibi yine taraftarını enayi yerine koyarak bileklik gibi saçma sapan kampanyalarla uefa'dan ceza almama çabaları.

    çok ciddi söylüyorum ya bu galatasaray'ın üzerinden çok ciddi paralar kazanma planları var bu liselilerin yada gerçekten birinin diğerine sözü geçmiyor.

    yazık ettiniz koca kulübü bu durumlara düşürerek. senelerce her başarısından elde edilen gelirleri arazilere arsalara bugünler için birikim yaptığınızı söylediniz. gün gelince hiç birinin elinizi taşın altına sokmadınız.

    galatasaray spor kulübü bu adamlar kurtulmadıkça, hiç bir ilerleme kaydedemeyeceğini bize bir kere daha gösterdiniz.

    edit : çok özel mesaj aldım gayrimenkuller gelirlere çevrilemiyor diye. sezon başı bunları rapor ile gelire çevirebiliyorlar.

    edit : fenerbahçe şikeden aklamış demiş arkadaş. pardon ama hangi mahkemelerce? delillerin geçerli olmadığı mahkemede bir beyaz kağıdı bile siyah diye beraat ettirebilirsin.

    ayrıca uefa, cas ve diğer adını unuttuğum mahkeme cezayı onamıştır. madem haklısınız hadi cas a tekrar dava açında görelim. açamazsınız! çünkü bu mahkemelerin hiçbiri deliller yasa dışı kayıt edilmiş, o zaman şike yaptığınız ispatlanamaz demeyecek. tarihiniz boyunca üzerinizde fenerbahçe ve beşiktaş spor kulübü şike yapmıştır ibaresi olacak. ve bu hiçbir zaman temizlenemeyecek.

    edit : isviçre federal mahkemesiymiş. sağol @exburak

    kaynaklar: http://www.fanatik.com.tr/...sarayin-borcu-631785
    http://www.milliyetemlak.com/...ber.html?haberID=686
    http://ekonomi.haber7.com/...l-ve-mulkte-gs-galip
App Store'dan indirin Google Play'den alın