• 36
    galatasaray adına, akılcı bir yönetim ile fırsata dönebilecek ceza.

    çok üzülmedim açıkçası. ancak mevcut yönetim ile devam edersek, geleceğe hiç umutla bakamam. yapılması gereken ilk iş; rasyonel bir yönetim ile yeniden yapılanmaya gitmek. bunun yolu da takımda çok para kazanan ancak çok az verimli olan futbolcularla yolları ayırmaktan geçiyor.

    ilk etapta sabri, selçuk, hamit, umut, hakan, olcan, tarık gibi oyuncuları mutlaka göndermek zorundayız. bu saydığım 7 futbolcunun kulübe yıllık maliyeti toplamda 20-25 milyon euro civarında. bu israftır. zaten cezanın temel sebeplerinden biri de bu uçuk maaş politikamız. örneğin; tarık çamdal ve beşiktaş'ın en önemli oyuncusu sosa hemen hemen aynı maaşı alıyor.

    muslera, sneijder, podolski gibi oyuncuların etrafına genç bir kadro kurmalıyız. elimizde koray, sinan, linnes, carole, jose gibi gençler var. kiradan dönecek olan telles ve bruma gibi iki iyi oyuncumuz var. kaldı ki, telles ve bruma'nın bonservisleri, şu anki takımları tarafından alınırsa bile ciddi bir gelir elde etmiş olacağız. bunun yanında, bana göre chedjou ile de yollar ayrılmalı. çünkü piyasası çok iyi olan bir oyuncu. chedjou'dan daha ucuza, daha iyi bir stoper bulabiliriz. orta sahaya ve forvete iyi takviyeler yapabilirsek, bu dönemi en az hasar ile atlatırız diye düşünüyorum. yani transfer yasağından çok daha olumlu bir ceza aldık.

    şimdi öncelikle iyi bir yönetim, sonrasında da iyi bir teknik heyet kurulmalı. teknik direktörlük için murat yakın ismi gayet ideal olur. genç oyunculardan kurulu bir galatasaray'ı, hedeflediğimiz yerlere getirebilir kendisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın