• 29
    +1 veya 2 sene şeklinde olmamasından dolayı ehven-i şer yani kötülerin en iyisi olan olasılığın gerçekleşmesi.

    ilk önce şunu söylemek gerekiyor. bu ceza uzun süredir bekleniyordu . o yüzden mali disiplini en iyi sağlayabileceği düşünülen dursun özbek dışında doğru dürüst bir aday çıkmadı.

    galatasaray'ın bu cezası şampiyonlar ligine üst üste katıldığı için denetime girdiğinden dolayı geldi. başka bir deyişe beşiktaş ve fenerbahçe'de denetime girseydi, olan bilançolarıyla onlarda ceza alırdı, hatta şike sicilleri olmasından ötürü 2 yıl falan alırdı. nitekim önümüzdeki yıllarda , cl'ye girdiklerinde ,acayip gelir artışı sahtekarlıkları yapmazlarsa onlarda önümüzdeki yıllarda ceza alacaklar. çünkü olan borçlarının faiz giderleri ile birlikte futbolculara yaptıkları ödemeleri gelirleri karşılamıyor. zarar ediyorlar.

    bu yıl uefa'ya gitme hakkını kazanıp kazanmamaya bağlı olarak(çünkü alamazsak 1 yıl daha ileri atıyor) , 3 top class yabancımızdan (sneijder, muslera, podolski) en az 2'si gidecek gibi gözüküyor. hem kendileri motive olmadıkları ve gitmek isteyecekleri için , hem de uefa men kararı sonrası düşen gelirlere alakalı olarak bilançoyu artıya geçirmek için gitmeleri olası gözüküyor. benim temennim podolskinin çine satılması ama bunun yanısıra ne yazık ki muslera'nın ingiltere'yi zorlaması da muhtemel. telles ve bruma da gider gibi duruyor.

    bu arada galatasaray'ın avrupa'da oynamaması, hatta ilerki yıllarda türk takımlarının oynamaması hükümeti etkiler mi ? hayır.
    avrupa birliğine girme hedefi bir kenara bırakılmış olması, eurovision dahil birçok kültür , spor ve bilim etkinliğinin dışında kalmamız,
    memleketin iyice araplaşması ve ortadoğululaşması olağan karşılandığına göre , devam galatasaray'ın karşısına konan vergi ve mevzuat engellerine..

    bir sözüm de galatasaray'ı kötü yöneten, yolsuzluklarla parasını çaldırtan, hırsızları bünyesinde besleyen geçmiş yönetimlere..
    birgün olur da son 20 yılı kapsayan ciddi bir mali denetim olursa, inşallah mal varlıklarınızla beraber hepiniz yaptıklarınızın bedelini ödersiniz.

    ekleme:

    uefa'da demiş oyunculara çok fazla para ödüyorsun diye. kararın resmi metni de şu:

    the adjudicatory chamber of the uefa club financial control body (cfcb) today announced that galatasaray aş will be excluded from participating in the next uefa club competition for which they would otherwise qualify in the next two (2) seasons (i.e. the 2016/17 and 2017/18 seasons).

    this decision was taken after galatasaray failed to comply with the terms of the settlement agreement that it entered with the cfcb chief investigator in may 2014 under article 15 of the procedural rules governing the uefa cfcb.

    the turkish club has also been ordered to limit the overall aggregate cost of the employee benefits expenses of all its players in each of the next two reporting periods (i.e. the reporting period ending in 2016 and the reporting period ending in 2017).
App Store'dan indirin Google Play'den alın