• 26
    bu cezanın iki olumlu tarafı var;

    1- bu kriz fırsata çevrilip eldeki çöp yerliler ve sneijder ve muslera dışındaki yabancılar:gerçi bunlar da gitmek isteyebilir satılarak mali açıdan rahatlanılabilir ve gidenlerin yerleri genç türk ve avrupalılarlar doldurulabilir. bunu yapmak için yeni bir yönetime ve genç bir hocaya ihtiyaç var.

    2- takım lig yarışında geri kaldığı için uefa ceza vermese de seneye şampiyonlar ligi'ne gidemeyecekti. elemeler de dahil edildiğinde daha fazla maç oynanan ve daha az para kazanılan avrupa ligi'nde oynamamak, yeni kurulacak bir takım için olumlu olur. böylece takım kendini sadece lige odaklayabilir.

    benzer bir durum 2011 yılında olmuştu hatırlarsanız. takım o kadar kötüydü ki avrupa kupalarına katılacak hak kazanamamıştı. yeni gelen ünal aysal yönetimi ve fatih terim'le yeni yapılanmaya giden takıma bir çok oyuncu gelmiş ve komple yenilenmiştik. ve o takım sadece lige odaklanarak hem normal sezonu puan farkıyla önde kapatmış, hem de süper finalde şampiyon olmuştu.

    eğer takım şampiyonlar ligine katılacak bir seviyede olsaydı ve bu ceza gelseydi daha çok üzülürdüm ama şimdi o kadar kafaya takımıyorum. sadece şu yukarıdaki 1. maddeya odaklansak zaten öbür sene yine şampiyonlar ligi'nden devam edebiliriz. ben enseyi karatmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın