• 77
    bir kaç aday var;

    1-lucien favre 58 yaşındaki isviçreli teknik adamın en önemli özelliği hızlı ve baskın bir futbol oynatması. tabi bunu oturtabilmesi için yapacağı oyuncu tercihlerini hayata geçirip kendisine gereken üreyi tanımamız gerekiyor. gelirse yapacağı radikal değişikliklerle çok faydalı olacağını düşünüyorum. pozitif futbol oynatıyor adam ve öyle hurraa diyerek yaptırmıyor bunu. gayet sistemli ve herkesin görevinin belli olduğu bir organizasyonla.

    2- roger schmidt uzun uzun yazmaya gerek yok. hem salzburg'da hem leverkusen'de çok güzel işler yaptı. yapıyor. hali hazırda leverkusen'in başında kendisi. ve 3 yıl daha sözleşmesi var. alma şansımız yok. öylesine yazdım. gelse süper olurdu.

    3- ertuğrul sağlam türkiye'de en başarılı hocalardan biri. gelişime açık olması ve oynattığı pozitif futbol hep beğenildi. düşme hattından zor kurtulan kayseri'yi bulunduğu görev zarfında hep ilk 5'te tuttu. bursa'da ne yaptığını anlatmaya gerek yok. yerli sevdası olduğunu da düşünmüyorum. düşünülebilir.

    4- gheorghe hagi - hakan şükür ikilisi ütopik bir tercih. ama takımın başına bu ikili gelse forma bile sattırırlar. öyle efsanedirler. hakan şükür'ün yorumculuğu çok iyiydi. futbolun politikasını değil taktik konuları konuşurdu genelde ve çok başarılı analizleri vardı. hagi'nin yanında bulunsa gelse hizmet etse ne iyi olurdu. hagi'ye gelince. özledik abi. var mı ötesi...

    5- corinne diacre bir de bu var. fantastik bir tercih olurdu. kadın clermont'u fransa 2. liginden 1.ligine taşımak üzere. evet kadın.

    edit: normalde yerli teknik adama karşıyım. ama hem ertuğrul sağlam hem de hakan şükür bence çok çağdaş insanlar. ve futbolu iyi biliyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın