• 14417
    şu anda hiçbir taktiksel planı olmadığı için futbolcuları bireysel olarak eleştirmeyi doğru bulmuyorum. denizli'nin hiçbir planı olmadığı için (bu akşam sadece "savunma arkasına pas atın gerisi allah kerim" demiş sanırım) herkes kafasına estiği gibi oynuyor, ne hücumda ne defansta ne duran toplarda hiçbir organizasyon emaresi yok. böyle bir takıma messi'yi bile getirsen verim alamazsın. verkaç yapayım der, attığı pası alamaz. topu dinlendirip takım arkadaşlarımın gelmesini bekleyeyim der, etrafında kimseyi bulamaz. koşu yapar, pas alamaz. aynı şu anda sneijder gibi çırpınır durur.

    dediğim gibi, böyle bir tabloda isim verip "şu seneye olmamalı" demek pek doğru değil ama bazı futbolcular fiziksel olarak üst düzey oyuna hiçbir şekilde uyum sağlayamıyorlar. taktiksel bir planı olan ve takımı buna göre oynatan bir hoca gelse bile aksamaya devam edecekler. bu isimlerin başında selçukgeliyor, çok ağır ve güçsüz. aldığı maaş 2.850.000 euro. olcan'ın oyun görüşü çok dar ve ters ayağı hiç yok. aldığı maaş 1.700.000 euro.umut bulut'un tekniği zaten yoktu, fiziksel gücü de düştüğü için tamamen çöp bir futbolcu oldu. aldığı maaş 1.850.000 euro. tarık çamdal'ı zaten biliyorsunuz, o da 1.284.000 euro alıyor.

    bu isimler ancak yedeğin yedeği seviyesinde maaş alırlarsa kadromuzda yer alabilirler, yoksa takımda kaldıkları her gün bize zarar verecekler. bakın donk'u skor üstünlüğünü ele aldıktan sonra takım boyunu uzatmak ve defansif direnci artırmak için sonradan oyuna sokabilirsiniz, rakip eksik yakalanmışsa topu alıp kontratağa da çıkar. yasin, teknik direktörün önceden belirlediği hücum planlarını uygulayabilecek tekniğe ve atletizme sahip bir oyuncu. ayrıca yedekten girdiğinde her zaman tehlike yaratabiliyor. bilal'i son haftalarda beğenmiyorum ama ne olursa olsun çok üstün bir şut özelliği var, iyi kötü mücadele de ediyor. sneijder'i yedekleyebilecek en iyi alternatif ve sadece 600 bin euro'ya oynuyor.

    kısacası takım kötü gidiyor diye herkesi baştan kara etmemek lazım. ama aldığı paranın beşte biri kadar katkı vermeyen isimleri ayırt edip, gitmeleri için gereken baskıyı yapmak da mecburi bir durum. çünkü bu isimler hiçbir taktiksel plana uyum sağlayamayacak kadar yetersizler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın