• 5071
    bakın medya günümüzde önemli bir algı mekanizması. hatta en önemli algı mekanizması konumunda şuan. bazı tipler vardır bireysel eğlenceleri adına trollük yapar. bireyseldir, herhangi kişi ve kurumlarla bağlantısı yoktur.

    ancak günümüzde şu çok iyi bilinmektedir ki sanal ortamda suni olarak üretilmiş milyonlarca kullanıcı var. mevcut iktidarın, twitter'da ve facebook'ta kendileri adına propaganda yapan kullanıcılara para dağıttığı gerçeği var örneğin.

    artık önlenemez bir yoldayız. düşünün ki türk futbolunda yapmadığı pislik kalmamış olan aziz yıldırım, bu sözlüğe adam sokmayı mı akıl edemeyecek? bireysel kişiler tehlikesizdir, kendini belli eder ancak böyleleri çok ama çok tehlike arz ediyor. benim tahminimce birileri tarafından galatasaray forumlarına, sözlüğe kulüplerin talimatı ile '' kullanıcı '' sokuluyor. ve çaktırmadan, belli etmeden algı operasyonu yürütülüyor.

    bu kanıya nereden vardım:

    çünkü galatasaray neyi yaparsa eleştiriyorlar; neyi yapmıyorsa, o yapılmayan şeyi öve öve bitiremiyorlar. bu her dönem için geçerli. adam ünal aysal döneminde yapılan her şeyi eleştiriyor, yönetim değişince yeni yönetimin her icraatını topa tutup eski yönetimi övüyor. bu nedir?

    çok basit tutarsızlıklar üzerine kurulu kastettiğim durum:

    örnek1: emre çolak...

    bu adam ne zaman oynasa sol taraf pert oluyor ve onu oynatan hoca yerden yere vuruluyor. emre galatasaray seviyesinde değil, deniyor. lakin oynamadığı dönemde ise sanki bir messi sanki bir neymar'mış gibi ballandırılarak bahsediliyor kendisinden. arda'dan yetenekli dendi yahu bu adam için. ne desek boş.

    örnek2 rodriguez...

    bir ara umut gündoğan, bir dönem de oğuzhan kayar selçuk inan ile kıyaslanmıştı bu sözlükte. denirdi ki '' selçuk yerine umut gündoğan oynasın, oğuzhan oynasın.''
    rodriguez kötü oynasa; yanındaki adam çok kötü, o yüzden oynayamıyor denir. selçuk kötü oynasa, '' hain, çete başı, yeniçeri'' denir. rodriguez'in 10 pasından 6'sı rakibe gidiyor. ama sorsan mükemmel futbolcu. 4. yıldız şampiyonluk kutlamasını birdaha seyredin. selçuk inan sahneye gelirken tüm futbolcular basamakların aşağısına inip onu karşıladı ve herkes sarıldı selçuk'a. bir tek selçuk inan'a yapıldı bu.

    ayrıca 2011'de fenerbahçe daha çok para vermesine rağmen ve fenerbahçe cl'de oynayacak olmasına rağmen galatasaray'ı seçen bir futbolcudur selçuk.

    burak yüzünden değersizleştirilmesi anlamsızdır.

    örnek3:bazen taraftar şaşırıp muslera ve sneijder'i de topa tutuyor. ancak dikkat ettiğim bir husus var. bu eleştirileri yapan yazarların önceki yazdıklarına bakıyorum ve ne umut ne burak ne sabri ne selçuk ne rodriguez ne de bir başkası adına bir şey yazmamış. sadece muslera ve sneijder. haaa orada duracaksın.

    bir yazar, takımdaki faydasızları eleştirdikten sonra sneijder'i de muslera'yı da yerden yere vursa ses etmem. ancak diğerlerine yazacak sonra sıra bu ikiliye gelecek.

    örnek4: mario gomez konusu...

    bu adam bizim gündemimizdeyken söylenmedik laf kalmadı. yok sakatmış, yok çok ağırmış, bitikmiş falan. o entryler ne yazık ki yerinde duramadı, çünkü sahipleri tarafından silindiler. biz hangi oyuncuyu gündemimize alsak, ya bu adam alınır mı, deniyor. başkası alınca '' vayy be helal olsun, bizim yönetime de yazıklar olsun'' deniyor.

    tutarsızlık...

    diyorlar ki selçuk 3,5 milyon euro maaş alıyor. yine diyorlar ki futbolculara şu şu şu paralar verildi ben bileklik falan almam. ve üstüne de kaymak ekliyorlar:'' dursun özbek takımı batırdı, ünal aysal geri dönsün.''

    şimdi güler misin ağlar mısın?

    ben diyorum ki herkes her konuda fikir belirtebilsin. belirtebilsin de tek şartla. tutarlı olmak kaydıyla...

    adam kulüpte yapılan soygunlardan, hırsızlıklardan dem vuruyor, sonra '' yetiş, ya ünal aysal!!!!'' diyor. acayip bir durum cidden.

    veyahut forvet istemeyen hamza hamzaoğlu'na değil de emre utkucan'a kızılıyor. ne yapsın kardeşim bu adam? oyuncuyla, kulübüyle, menajeriyle bireysel temas kurup; anlaşıp, tesislere mi getirsin, ''al hocam sana doğum günü hediyesi'' diye.

    birileri hata yapıyor. ortada bir hata olduğu çok güzel tespit ediliyor ama fatura hep yanlış kişilere çıkartılıyor.

    mesela doğru tespit: galatasaray ekonomik olarak zor durumda. fatura: dursun özbek. yazık vallahi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın