resim
Claudio Ranieri
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:İtalya
  • 32
    chelsea'nin kezman'lı zamanlarından hatırlıyorum bu adamı chelsea'de para ile yeniden doğuş sancıları vardı. belki chelsea antipatisinden belki henüz başarılara ulaşamamalarından bu adamı beğenmezdim. sonra juve'de 2. ligden dönüş yıllarında görev aldı. en üst seviye teknik adam olarak görülmedi, belki de kariyeri böyle bitip gidecekti, leicester'ın başına geçmese. 2014-2015 sezonunda da leicester bu hızlı hücumdan enstantaneler sunuyordu tarihini hatırlayamadığım bir manu maçları vardı mesela 5-3 gibi bir skorla bitmişti. geçen yıl daha ziyade vardy-ulloa oynuyordu.

    takımı bu sezon* çok kompakt bir 4-4-1-1 oynuyor. 2 stoperi olan morgan ve huth kariyer sezonlarını oynuyorlar. kante-mahrez-drinkwater-albrighton 4'lsünden mahrez sağ ön gibi oynuyor ve serbest rolde. yalnızca gelip alanını kapatıyor hücumlarda. kante mükemmel bir sezon geçiriyor. defansif olarak bitmeyen enerjisinin yanında top tekniği de gayet üst düzeyde. drinkwater işin mücadele tarafında öne çıkıyor, albrighton bu grubun zayıf halkası. okazaki bu 4'lünün önünde oynuyor ama defansif olarak devamlılığı var ve pres gücü yüksek. vardy anlatmaya gerek yok adam kahraman oldu yeter ki biraz destek görsün arkadaşalarından. ulloa bazen dahil oluyor son dakikalarda, gökhen inler müzmin yedek artık. sağ bek simpson zayıf halka hücuma desteği az. fuchs sol bek yetersiz ama olduka gayretli, hücumu elinden geldiğince destekliyor.

    leicester'ın bu sezon yaptığı şey takımın oyunu çok güzel okuması. nerde ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. şöyle ki top rakipteyken defansif 4'lü ile orta 4'lü adeta yapışıyorlar çok yakın oynamaları değil önemli olan tek vücut gibi hareket etmeleri ve stoperlerin harikalar yaratmaları sayesinde defansif olarak başrılılar. ancak leicester'ın karakteristik özellliği bu değil. hücuma çıkış tarzları özdemir asaf şiirleri gibi kısa ve oldukça etkili. herkes en doğru koşuyu ok gibi yapıyor, paslar en doğru zamanda ve yerde olması gerektiği gibi veriliyor. arada bir vardy'e atma olayını abartıp 'at finke' işine çevirseler de mükemmel çıkıyorlar atağa.

    defansif ve ofansif olarak oyunları teknik direktörün olaya ne kadar hakim olduğunu ve takımı çok iyi çalıştırdığını ispatlıyor. tamam kaleci performansı iyi, stoperler daha iyi, mahrez-kante-vardy mükemmel ötesi ama bu takımın başarısında ranieri'nin payı verilmeli. çünkü leicester tam bir antrenör takımı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın