• 164
    oyuncu satarak, maaş ücretlerini düzenleyerek, düşük giderli oyuncular alarak sadece %5 lik 10 luk bir dilim gelir elde edilir. kaldı ki maaşı, bonservisi düzenleyerek takıma gelecek ve takımda kalacak kaliteli oyuncularında sayısı sınırlı hale gelir. buda sportif başarıyı etkiler, asıl homurdanma da o zaman başlar. galatasaray mali değerlerini işletmeye açmalı. buna, her sene çok konuşulan 60 milyon dolarlık değeri, 1.200 bin metrekarelik büyüklüğü olan riva arsasının kullanıma açılmasıyla başlanmalı. şuan forma sponsorumuz olan inşaat firması dumankaya ya, rivada inşaat yapması, sosyal tesisler, yaşam ve eğlence alanları oluşturması istenebilir. tabii sadece dumankaya değil. gerek milli gerek global olarak büyük ismi ve gücü olan firmalar buralarda iş yaparak kulübe gelir getirebilirler.

    galatasaray adası. bildiğim kadarıyla. divan kurulu toplantıları, şampiyonluk kutlamaları ve yöneticilere ait özel davetler dışında işlemeyen bir ada. hani gelin bileklik alın, atkı alın dediğiniz galatasaray çocukları varya hah işte o insanlara bu adadan faydalanma imkanı sağlayacaksın. illa cebinde 5 milyon dolar olmasına gerek yok. sarı kırmızıya gönül vermiş, sarı kırmızı için fedakarlık yapan stata gelen, ürün alan cebinde 2 bin lira olan adama da, 2 milyon dolar olan adama da bu adadan yararlanma imkanı sağlayacaksın.

    konumu gereği deniz ortasında olan ada genel olarak yazları tam anlamıyla hizmet veriyor. ada içindeki tesisler düzenlenerek kışında buradan rahatça faydalanmaya olanak sağlanmalı.

    adadan faydalanmak isteyen kişilere belli kurallar getirmelisin. içindeki tesislere göre, nereden faydalanacaksan aylık (rakam tahminidir) 50 tl aidat, günübirlik kullanmak isteyenede (rakam tahminidir) günlük kişi başı 10 tl ücret alırsın.

    ada içine gs store mağazası koyarsın. varolan store lara düzenleme getirirsin, satılan ürünleri daha kaliteli hale getirirsin. çok iyi hatırlıyorum bundan 8 9 yıl önce gs store dan aldığım beyaz gömleği gerek okula giderken gerek okul dışında kullanıyordum şıktı ama şuan gs store dan. forma atkı hariç hiç bir ürüne dokunmuyorum. kalite algısı oldukça düşük. hele tişörtlere hiç girmiyorum. sadece rakiplere gönderme yapmak için şampiyonluk sonrası çıkarılan ürünlerle ne kadar gelir elde edeceksin. dönemlik sürer. yeni sezon yani 2,3 aylık yaz döneminden sonra bu ürün satışları azalır.

    amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. tekstil ve moda işini bilmiyorsan senin gibi sportif faaliyet gösteren diğer türk veya yabancı kulüpleri örnek almalısın.

    tt arena. önce şu dış cephesini bi boyayın artık. dışardan her gördüğümde inşaat varmış havası alıyorum. burayı hem ulaşım hemde görsel olarak cazip hale getirirsen maç günleri haricinde de rağbet görür ve gelir getirir.

    menajerlere, oyuncu imza ücreti saçmalığına, asılsız maç primlerine ve bonuslarına izin vermeyeceksin.

    bir yönetici olarak galatasarayda aldığın görevi kendine bir gelir kapısı olarak görmeyecek, hizmet vereceksin.

    gerek lise, gerek sosyal medya, gerek basın karşısında dik duracak hedef ve planlarını doğru açıklayıp, eleştiriye kulağını tıkamayıp daha iyi ne yapabiliriz düşüncesiyle çalışmalarını devam ettireceksin.

    biraz uzun olmuş olabilir ama galatasaray sevdam bana bunları yazma gereği duydurdu. şu halimize üzülüyorum. aklımın erdiğince önerilerim bu kadar. okuduğunuz için teşekkürler.

    türkiyedir galatasaray.
App Store'dan indirin Google Play'den alın