• 37
    bileklik falan hikaye. eski formaları satacaksın.

    galatasaray formalarının koleksiyonunu yapan bir taraftarım. yıllardır bu işle uğraştığım için piyasayı gayet iyi biliyorum. şu an uefa finali'nde giyilen beyaz forma en aşağı 350-400 tl'den alıcı buluyor. çubuklu süper kupa formasını alayım desen yine 200-250 tl vermen lazım. 2012-13 sezonunun maçta giyilen şampiyonlar ligi formaları 500 tl'den aşağıya gitmedi. juventus'u yendiğimiz maçın orijinal şampiyonlar ligi formasının ikinci el olarak satıldığını bile görmedim, ama satılsa o da 500'den aşağı gitmez. bizim kulüp hala 100 liraya lazer deliksiz taraftar forması satacağım diye uğraşsın.

    yapılacak şey gayet basit. nike'ın ürettiği her formanın authentic (futbolcunun maçta giydiği lazer delikli) versiyonunu çıkaracaksın ve şampiyonlar ligi patch'lerini basacaksın (ama kol ve sırt reklamı olmayacak). arkasına orjinal fontuyla istenilen ismin yazılmasını sağlayacaksın. 300-350 liradan satacaksın. ondan sonra adidas'la sadece uefa finali ve süper kupa finalinde giyilen formanın yeniden üretilmesi için bir anlaşma yapıp, o iki formayı sınırlı sayıda tekrar satışa sunacaksın. onun da orijinal fontunu ürettirip hagi, hakan şükür yazılması için imkan sağlayacaksın. ona çekeceğin fiyat sana kalmış, geçenlerde birisi sahibinden.com'da fatih akyel'in mallorca deplasmanında giydiği formayı 10.000 tl'den satışa çıkardı. gs store 500-600'e satsa bile bir sürü insan alır.

    keşke kafalarına göre proje üretmek yerine taraftara sorsalar. benim fikrim sadece basit bir öneri, belki ticari olarak yeterince karlı da değildir ama bu takımın milyonlarca taraftarı var. kulak verseler kimbilir nasıl acayip fikirler, karlı projeler çıkar. ama bizim yönetim kafasını duvara kaç defadır vursa da bir türlü aklı başına gelemedi. taraftara satacağı ürünün ne olması gerektiğini taraftara danışmayı bile akıl edemiyor. yukarıda, kendi kafana göre kararlar aldıkça taraftar sana sırt çevirecek. bu krizi hızlı bir şekilde atlatmak istiyorsan yapman gereken en hayati hamle taraftarla bütünleşmek, ona söz hakkı tanımak. ama bunu bile fark edemiyorlar.

    biz bu kafayla daha çoooook kriz yaşarız (levent kırca'yı saygıyla anıyorum)
App Store'dan indirin Google Play'den alın