• 14258
    (bkz: galatasaray defansı/#1894621) su entry'de anlattigimi bir de bu https://twitter.com/...s/694077682645110785 video uzerinden aciklayalim.

    defansi oldurmek istiyorsak rakibi yuzu donuk sekilde defansla basbasa birak, defans kendi kendini imha edecektir zaten. iste galatasaray en buyuk sorunlarindan biri.

    olcan'in ofsayti bozmasi veya cizgiye takip edememesi beni cok korkutmuyor cunku adam defans oyuncusu degil, sabri gibi son 7-8 yilini bekte gecirmedi adam. asil korkutucu olan melo yerine alinan donk'un orta sahaya derinlik katamamasi. konu yine donup dolasip orta saha kurgusuna geliyor. orta sahanin derinligi olmadigi icin arkasina cok kolay kat arasi pasi yapilabiliyor ve gecen her top tehlikeli atak oluyor, sanki kontra atak yemisiz gibi. bu video'da da sanki kontra atak yemisiz gibi defans tek ayak ustunde yakalaniyor.

    galatasaray'in cozmesi gereken sey katlar arasina derinlik katmak ya da bloklar arasi mesafeyi iyice kisaltmak. bizim defansimiz gereginden fazla derinde duruyor. haliyle orta saha ile arasinda ucurum var. bunun olusmasinin iki sebebi olabilir, defans cizgisini surekli geriye ceken korkak bir savunmaci, ya da hucumda surekli rakip arasinda kalip bekleyen forvet. bence bunun cevabi ikisinin birlesimi galatasaray sorununda. hem defans korkaklik yapiyor hem de burak varken forvet hatti gereginden fazla onde kuruluyor. bu nedenle takimin boyu fazla uzun kaliyor. bunu doldurmaya calisan orta saha ya cok onde ya cok geride kaliyor. geride kaldiginde pozisyon uretemiyoruz, ileri cikitginda arkasinda yayla olusuyor.

    takimin boyunu kisaltmadan defans sorunlarini cozmek oldukca zor. boy kisalirken de su orta saha kurgusunu da duzeltiverelim bir zahmet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın