• 14228
    kimsenin sözleşmesini tek taraflı feshedemeyecek takım.

    sen adamla senelik 2,5 milyon eu sözleşme yapmışsın. sözleşmesini feshetmesen kenarda bekletsen ödeyeceğin para sadece bu garanti ücreti olur. sözleşmeyi feshettiğinde ise sözleşmeyi tüm bonuslarıyla ödersin. mesela maç başılar 1,5 milyon eu mu tutuyor? onları ödersin. sonra şampiyonluk primi 300 eu mu? onu da ödersin. çünkü içinde o adamın olduğu takımın şampiyon olmayacağını ispat etmen mümkün değil. sonra şampiyonlar ligi primi? onu da ödersin. 20 golü geçerse şu kadar lira prim? onu da ödersin. yani maddi şartlar ne varsa ödersin. olur sana 2,5 milyon eu'luk sözleşme 5 milyon eu.

    o nedenle bu işi artık avrupa kulüpleri gibi yapmanın vakti geldi. zira bu değirmenin suyu bitti. artık gelmiyor. oyuncu alırken artık günü düşünme gibi bir lüksümüz yok. ciddi bir fiyat, performans ve geri dönüşüm hesabı yapmaya mecburuz. bak elin basel'ine mesela? adam yıldız oyuncusunu gönderdikçe yenisini çıkarıyor piyasaya. biz de nerden buluyor bu amına koduklarım diyoruz. hah yapmak demek ki o kadar da zor değil. çünkü basel nere, galatasaray nere?

    15/16 sezonu devre arasında galatasaray 2 transfer yaptı. bunlardan biri doğru örnek, diğeri yanlış örnek.
    donk transferi dünyanın en salak işlerinden bir tanesiydi. üstelik ucuza da gelmedi oyuncu. sözleşmesinin bitimine 6 ay kalmış, 29 yaşında ve bizden başka taliplisi olmayan adama 2,5 milyon eu bonservis ödedik. niye? kulüp defterlerinin zarar hanesine bir kalem daha eklemek için.

    peki linnes? bak işte bu adamdan zarar etmezsin. çünkü onu da yanılmıyorsam 2,5 milyon eu'ya aldık. sezon sonunda 6'ya satarız istersek.

    scout ekibine güveneceksin aga. teknik adam çıkıp burak'ı göndertmem, umut'u göndertmem diyemeyecek.
    scout ekibin sana oğlum uruguay'da 20 yaşında süper bir forvet var dediğinde, belçika'da acaip bir ön libero bulduk dediğinde teknik adamın hayır ben donk'u istiyorum diye tutturamayacak. en fazla önerilen isimler arasında bir öncelik sırası yapıcak. neden? nedeni basit. son 2,5 sezonda kaç teknik adamla çalıştık bir bak. fatih terim, manchini, prandelli, hamza hamzaoğlu, mustafa denizli. hepsinin transfer ettirdiği futbolcular takımda. hiç biri ortalarda yoklar. hocanın gidici, futbolcunun kalıcı olduğunu bileceksin. bu iş ticaret.

    biz hala dinazor kafalı adamların peşinden zarar kalemlerimizi arttırmaya devam ediyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın