resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 4633
    roberto mancini'nin yaptığı yanlış adlandırılan transferler kadrodaki maksimum dönüşümlü oynayacak adamlardı. kadrodaki benzer bölgedeki oyunculara alternatif olarak alınanlardı. hamza hamzaoğlu'nun yaptığı gibi, ihtiyaç olan mevkilere ilk tercih olsun diye alınmış transferler değildi.

    mancini kadroyu genişletmeye çalışırken, hamza adamlara bel ağlıyordu.

    hamza hamzaoğlu'nun bilal transferi dahi yanlıştır, zira oyun anlayışında orta saha direncini bitirip, narin olan stoper ikilisini darmadağın etmiştir. bilal'in kişisel performansının iyi olması takım oyununa ettiği etkiyi silmez. kendisi melo'nun alternatifi olarak alınmıştır. böyle ucube bir fikir de hamzaoğlu'na aittir. jem paul transferine girmiyorum dahi. yıllık 600 700 bin euro maliyeti küçük görebilirsiniz ancak bu adam garanti ücret alamayan bir adamdı. dahası alt yapıdan fizik kondüsyon yüklenen herhangi bir oyuncudan farkı yok. teknik olarak geride bile olabilir.

    ayrıca mancini'nin aldığı oyuncuların yaşlarıyla, hamzaoğlu'nun aldığı oyuncuları yaşları ortadadır.

    kaldı ki, mancini'nin döneminde yapılan transferlerin eleştirisi, daha doğrusu faturası mancini'ye ayrı, ünal aysal'a ayrı çıkarılmıştır. bu transferler o kadar çok eleştirilmiştir ki, kulübün scout şefi emre utkucan çıkıp bu transferler bizim transferlerimiz değil diye açıklama yapmak durumunda kalmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın