• 4994
    metroda maç dönüşü münferit bir grup halinde (3-4 kişi) arkadaşlarıyla sohbet eden bir adam ''bizimkiler gider fransa'dan saçma sapan bir hoca getirir, aklı ve vizyonu anca buna yeter bunların'' dedi. çok yadırgamadığım hatta içimden evet lan dediğim bir beyanat ''bizimkiler'' veya ''bunlar'' isteyen buraya farklı kelimelerde getirebilir.

    galatasaray taraftarı ile yönetim(ler)i arasında ciddi bir duvar var. o duvar istiklal caddesinin ortasındaki heybetli duvar ve kapıdır. kırılması ve yıkılması şarttır, galatasaray'ın gerçek kurtuluşu ancak ve ancak buna bağlıdır. yoksa mevcut yöntemle - en basit haliyle iyi yönetim, başarı, iç karışıklık, dedikodu ve başarısızlık- 2 ileri 1 geri gitmeye devam ederiz.

    galatasaray yönetim olaylarında ne zaman taraftar etkili oldu?

    özhan canaydın'ın başarısız, saçma sapan bir başkan olduğunu herkes biliyordu sanırım. 6 sene başkanlık yaptı ve şu an ''efsane başkan'' statüsünde. adnan polat dönemi taraftarın hepsi isyan bayrağı açtı. sonuç ise liselilerin bir oyunu ve adnan polat'ın zamanı gelince açıklayacağım dediği karanlık bir olayla son buldu. ünal aysal vakasında ise taraftarın yüzde 60-70'lik kısmı hala arkasındayken yine bir dedeler operasyonu ile gitti. dursun özbek için yine taraftarın çok büyük bir kısmı isyanda ama sonuçta yine dedelerin dediği oluyor.

    dursun özbek, geçtiğimiz günlerde benim çok beğendiğim galatasaray'ın geçmiş dönem hesaplarını bağımsız denetime inceleteceğim ve herşeyi ortaya koyacağım dedi kısacası ak koyun kara koyun ortaya çıkacak kulübü kimler soyuyor bir bir ortaya dökülecekti. ne oldu sonrasında? hemen bir ''eski başkanlar'' toplantısı düzenlendi ve güya tavsiyeler(!) verildi dursun özbek'e.

    anlaşılacağı üzere buradaki temel sorun dursun özbek değil o toplantıya katılanlar ve düzenleyenlerdir. bugün dursun özbek gitse yine birilerinin sözünden çıkmayacak, işleyen -aslında işlemeyen- düzene çomak sokmayacak birisi gelecektir. dursun özbek'ten farkı ne olur paraya kıyar transfer yapar bu kadar yoksa bu düzen devam eder.

    galatasaray taraftarına oynanan bir tiyatrodur bu. bir çok taraftar da bunun farkında ve bu yüzden ''bunlar'' veya ''bizimkiler'' gibi ifadeler kullanıyor. madem herkes farkında neden bir tepki yok diye insan soramadan edemiyor cevap ise örgütlenmektir. buradaki en büyük sorun da ultraslan denen beleşçi, serseri, paragöz galatasaray üzerinden rant sağlayan tiplerdir.

    tüm galatasaray taraftarının tek yumruk, tek yürek olup o duvarı yıkması lazımdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın