• 14119
    2015-2016 sezonunun 2. yarısında en fazla 7 puan kaybetme lüksü var eğer ilk 2'den birine ve ya 2'sine çelme takmak istiyorsa.(bjk-fb) küçük çaplı bir mucize olur bu ikisinden biri olması ancak şansımızı denemek zorundayız. ha bana göre akhisar ve kasımpaşanın'da şansını denemesi gerekiyor tabiki ancak bizim hayal kurabilecek örneklerimiz varken bu diğer iki takım anadolu takımı ismi altında ezilmeye mahkum. en önemli nokta ikinci devreye nasıl girileceği. gazı ve ya işkembe-i kübra'yı bırakalım biraz hesap yapalım.

    bjk 41
    fb 40
    gs 30

    10 ve 11'lik fark var. öncelikle gözümüze birini kestirmemiz gerekiyor. hayal bir bakış açısıyla 2 takımı altımıza alırız şeklinde bir hedef koyarsak bu sıkıntı yaratır. ancak bir rakip bellersek kendimize ve şansımızın da yardımıyla birini yakalarsak ondan sonraki hedef diğer takım olacaktır.

    2 derbiyide kazandığımızı kabul ediyorum. nasıl kazanacağız sorusu sorulabilir. o başka konu ancak bu iki derbiyi kazanmazsak bana göre bu hedef biter. o yüzden bu ön kabul ile devam etmek gerek. olur da iki derbiyi de kazanırsak (ki derbiler içeride);

    puan farkı 8 ve 7 olacak. peki bjk ve fb ilk yarı kaç puan kaybetti. biri 10 puan biri 11 puan. hemen bu noktada şunu söylemem gerekiyor. bu entry rakiplerimizin sonuca yansıyan performansının en azından artmaması ve bizim performansımızın artması üzerine temel alıyor. dikkat ederseniz imkansızı kovalıyorum şu an.

    devam edelim...

    derbileri kazanırsak 8 ve 7 puan fark olacak dedik. peki ilk yarı biz rakiplerimizle olan derbileri kazanmış olsaydık rakiplerimiz kaç puan kaybetmiş olacaktı.
    bjk 13 puan, fb 12 puan.

    yani;

    bjk 79
    fb 79
    gs 36+x

    gördüğümüz gibi sadece ilk yarı puanı ve iki derbiyide kazandığımız var sayımını eklediğimizde 44 puan'a ihtiyacımız var. bu da demek ki 7 puan kaybete şansımız var en fazla.

    tabi ki rakiplerimizin ilk yarı kaybettiği ancak ikinci yarı kaybetmediği her her puan bizi hedeften kilometrelerce uzaklaştırır. ekstra kaybettikleri her puan ise bizi hedefe santimler yaklaştırır. zaten mucizenin yarısı burada. mucizenin diğer kısmı ise 7 puandan fazla puan kaybetmemek. bu 3 beraberlik, 1 malubiyet 2 beraberlik ve ya 2 malubiyet demek. gördüğünüz gibi çok zor.

    bu sebeple ikinci yarının başı çok önemli. kesin bir şekilde biz puan kaybetmemeliyiz bu dönem ancak ilk maçlarda rakiplerimiz kaybetmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın