resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 10456
    https://www.youtube.com/watch?v=b9B062Kamq4

    12 eylül 2015 galatasaray mersin idman yurdu maçında bu deparı atmıştı kendisi. şimdi bu deparı çoğu futbolcu böyle pozisyonda atar. burada önemli başka şey var. hatta quaresma'dan bile görüyorduk bunu. kendisi kaptırdığı topa koşan bir adam mesela. çoğu futbolcu kendisi böyle kaptırırsa koşar.

    ama sneijder "zeki" koşuyor. daha 5. saniyede sneijder 1-2 adım gerisine düşüyor adamın. baktı net olarak yakalayacak, mücadeleye girebilecek ve de topu kazanabilecek halde değil, ekonomik koşuyor. yani müdahale şansını yakaladığı anda uzak kalmayacak kadar koşuyor. biraz uzaktan, çapraza doğru koşuyor ki mesafeyi kısaltabilsin. 6-7 saniye böyle devam ediyorlar, sneijder hala adamı yakalamış değil. 12. saniyede sanırım hakan balta karşılıyor rakibi. işte o bahsettiğim ekonomik koşu bu an içindi. birlikte koştular, sneijder yeteri kadar akıllıca koştu. doğru anı bekledi. 14. saniye de doğru an. rakip kendisine doğru topla geliyor, hakanı geçmek için topu açıyor. o anda da pozisyonun içinde olacak kadar koşan sneijder yatarak topu uzaklaştırıyor.

    işte bu, zekadır. ve bu zeka çok önemli. birisi futbol sahasında sizden çok daha hızlı, çok daha güçlü olabilir. siz çalışkanlığınızı zekanızla birleştirirseniz, saha içerisindeki boks maçı değil sonuçta, doğru anda doğru müdahale ile yararlı iş yaparsınız.

    sneijder de yararlı iş yapıyor. bu adamı bu kadar özel yapan bu zekası.
    iyi ki bizimlesin sneijder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın