resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 3511
    şimdi kendisinin oyun karakteri olarak bizim çok işimize yarayacak bir özelliği var.
    savunmaya geri gelmesi.

    bu boş bir geri gelme de değil. bruma cidden yeri gelirse bekinin kademesine giriyor, yeri gelirse adamını kovalıyor, yeri gelirse topun ardına geçiyor. gerçekten savunması yeterli bir bekle bu çok büyük farkındalık yaratır. yani bruma 4-4-2 ve 4-2-3-1 kanadı oynayabiliyor. hatta mancini bir ara 3-5-2 veya 5-3-2 sistemindeki sağ kanat tercihini kendisinden yana kullanmıştı. hatta şöyle diyeyim, kadroda olsa bir süre sağ bekte bile denenirdi kriz anlarında. bu yeteneksiz diye değil, hakikaten orayı da kotarma potansiyeli olduğundan. güçlü falan değil, biliyorum. tarık çok mu güçlü ? hoca kenara bakacaktı, ulan emre çolakla, rodriguezle kenarları hallederim de beki ne yapacağım diyecekti. tarık var vitaminsiz. sabri var yorumsuz. bruma'yı deneyebilirdi.

    bruma'nın ilk zamanlarındaki top sürüşünü, dar alandaki ver-kaçlarını, süratini hepimiz hatırlıyoruz. bruma sakatlıktan sonra çok çekingen bir futbolcu oldu. adam önemli bir turnuvada parladı, avrupa geleneği olan bir takıma büyümeye geldi. pat, biraz oynadı sakatlandı. sonra da uzun süre forma şansı bulamadı. bruma 22 yaşında bizimle 2 sene oynasa ve açılsa, henüz 24 yaşında olacak. 6 sene verim alabileceksin. 6 sene verim aldığımız kaç futbolcumuz oldu ki ?

    4-4-2, 4-2-3-1, 4-1-4-1 kanatlarına oynayabilecek bir adam bruma. oyun karakteri olarak tembel değil. sadece gençlerle ilgilenen, ama kadro kurarken tecrübenin öneminin de farkında olacak bir adama ihtiyacımız var bruma ve diğer gençlerimizden verim alabilmek için. yani carole-bruma sol tarafı veya denayer-bruma sağ tarafı hayli etkili olurdu. ki bruma solda daha iyi.

    sözün özü, sakatlığı geriye götürdü kendisini ama ileri gitmek için çok uzun zamanı var. bu zamanı kısaltıp, bir an önce o sakatlık korkusunu atması lazım. bunu da güçlenerek, tekmelerden kaçmayı öğrenerek, spor psikoloğu ile vakit geçirerek yapacak. yani, keita'yı hepimiz hatırlıyoruz. daha farklı meziyetleri olan oyuncular olsa da, bruma'nın ilk dönemini hatırlayın, yardıran oyuncular bunlar.

    ve ek olarak, bruma takım oyununa da yatkın. dönüşebileceği şey hala aynı potansiyelde. yeteneği de aynı hala. kaybolan bir şey yok. sadece, ürküyor. toparladığı vakit sağdan, soldan yardıracaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın