• 72
    hiçbir zaman bu sloganı atmadım fakat atana da tepki göstermedim. türkiye'de insanlar futbol maçlarına stres atmak için gidiyorlar, bu uğurda kimisi ana avrat söver, kimisi tekbir getirir, kimisi ses tellerini maçta bırakır. ben bunların hiçbirini yapmıyorum ama dediğim gibi, bunları eleştiremem. bari maç izlerken insanları rahat bırakmak lazım.

    evet, ortak noktası galatasaray sevgisi olan bir toplulukta "ya allah bismillah allahu ekber" denmesinden rahatsız olacak insanlar olabilir. elbette herkes müslüman olmak zorunda değil. ama tribünde "her yer taksim her yer direniş" tezahüratı da yapıldı, ki bence tribün tarihimizdeki en anlamlı tezahüratlardan biriydi. ancak "her yer taksim her yer direniş" sloganının da galatasaray'la bir ilgisi yoktu, o sloganı atanlar da "ulan bizim burada ortak değerimiz galatasaraylı olmamız, şimdi gezi'yi falan karıştırmayalım" demediler. iyi ki de demediler, bir sivil toplum birliği olarak bir araya gelmişken içlerindeki coşkuyu dışarı yansıttılar. tekbir getirenler de aynı şeyi yapıyor esasında.

    ona bakarsan ben de "para, para, para, şike, şike, şike, o..... çocuğu i... fenerbahçe" denmesinden, "beşiktaş ananı ....... geldik, beşiktaaaaş" tezahüratından nefret ediyorum. bana göre aile terbiyesi almış bir insan rakibinin anasına sövmez. ama sövülüyor, binlerce insan da bu tezahüratı yaparken "birileri bundan rahatsız olur mu, bizim amacımız galatasaray'a destek vermek mi yoksa rakiplere ana avrat sövüp taşkınlık yapmak mı" diye düşünmüyor. çünkü tribün orası, tribünde tezahürat yapan adamdan bu kadar incelikli düşünmesini bekleyemezsin. tribün içinden geleni koyverme yeridir.

    bırakalım herkes istediği sloganla stresini atsın. zaten zor bir ülkede yaşıyoruz, tezahüratlardaki cümleleri tartışıp bir de kendimizi bunun için yıpratmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın