• 63
    tribünlerde kullanılması çok manasızdır. tribünlerdeki insanların ortak tek noktası galatasaray sevgisidir. ne anne sevgisi, ne baba sevgisi, ne allah sevgisi, ne evlat sevgisi. orada sadece galatasaray hakkında tezahürat yapılır. çünkü galatasaray maçı anasını satayım, o tribün de galatasaray tribünü.

    bunlar dinci kesimden sürekli duyduğumuz laflar. dindar kesim genelde dinini içinde yaşar. millete göstermez, ben bakın böyle müslümanım, şöyle müslümanım diye. zaten din bireyseldir. bunu anladığımız gün çok güzel bir gün olacak. din kişiseldir arkadaşım. kişi inanır, inanmaz. ha yarın kızılay meydanında barışçıl bir dil ile dininizi anlatırsanız sonuna kadar desteklerim dininizi anlatabilme hakkınızı. ama türkiye'de şu var. iyi bir hatip gelir, anlatır anlatır. en sonda da bize katılmayanlar, yanacaklar. bak orada bitti işte, olay kopuyor. herkesin dini kendisine göre mutlak din. şunu bir anlayın. şu dünyada ne islam, ne hristiyanlık tek din. yahudilik de değil, budizm de. her din, her kült kendisi için mutlak. bunu anlayın yahu.

    allaha laf etmek, yani ben inançlı biri olsam güler geçerdim. abi, koskoca allah yahu. peygamberleri, melekleri, o mükemmel cenneti, aşık olduğumuz muhteşem kadınları, sıcacık ailelerimizi, iyi kötü bizleri, kudretli everest dağını, mikroskobik canlıları, vy canis majoris'i, büyük sloan duvarını allah yaratmadı mı ? canis majoris'i yaratan allahtan bahsediyoruz. canis majoris için şöyle diyeyim, canis majoris ekranınızda elma kadar gözükürken, güneş ekranınızda bir piksel kadar gözüküyor. inançlı insanlar, bunları allah yaratmadı mı ? tek bir insanın ona küfür etmesi, allahın kudretini mi eksiltir ? ben anlamıyorum. etsin, sizi dininizden mi çıkartacak onun ettiği küfür ? bakın annenize biri küfür eder, olay farklı. anneniz o. anneler yücedir, ama allahın yüceliği bambaşka. annenizin savunulmaya ihtiyacı olabilir, duyguları incinebilir. ama allahtan bahsediyoruz be abi. koskoca allah. koskoca devranı yaratan, döndüren kutsal güç, bizim onu savunmamıza mı ihtiyaç duyuyor ? yapmayın lütfen. küfür eden bırakın etsin. gülün, geçin.

    daha eski bir entry'de yazmıştım ben. ramazanda ezan duyunca olayı soran turistler neşelenip kadeh kaldırıyordu ezanla. oruç açan bir abimiz de elindeki içeceğini kaldırıp gülüyordu onlarla. adamın müslümanlığı mı eksildi ? hoşgörüydü hani yahu ?

    tribünlerden uzaklaştırın galatasaray ile ilgisi olmayan şeyleri. insanları kalıba sokmayın, görüş ve değer biçmeyin insanlara. din, insanı mutlu ediyorsa, rahatlatıyorsa çok güzel bir şey. inandığınız kocaman bir güce sığınmak eminim harikadır. lütfen bunu kirletmeyin yaptığınız kötü şeylerle. tribünlerden galatasaray ile alakasız şeyleri kaldıralım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın