• 59
    dindarlarla ilgili değil, dincilerle alakalı olduğunu düşündüğüm slogan.
    dindarinsanlar genelde sakin insanlardır. onu veya sevdiklerini incitmediğiniz sürece size saldırmazlar. bir olay vardı, okumuştum. ramazan ayında turistlerin olduğu bir mekan var. ezan okunmasına şaşırıyorlar böyle soruyorlar neden okundu diye. açıklama yapılıyor işte ramazan ayı, oruç falan filan. bu adamlar da bunu hoş buluyor ve kadeh kaldırıyorlar. hemen yanlarında da orucunu açan bir adam var. o da önündeki içeceğini onlarla birlikte kaldırıp gülüyor. müslüman bir adam ve başka dine mensup adamlar. belki içlerinde müslümanlar da vardı. ortam o kadar güzel ki. kimse birbirine zarar vermiyor. muazzam.
    dinciinsan ise, dini maddeleştirmeye çalışır. ve o maddeleri sonunda eline alır, başka insanların üzerine atar. onlar onu ya taşır, ya altında ezilir.
    bu genellemeci slogan ise, dinci işi.
    dindar insanlarla hiç bir sıkıntım olmadı bugüne kadar. allaha, isaya inanan adamla ne zorum olur benim ? buda öğretilerini takip eden insanla ne sıkıntım olur ? o da öyle mutlu işte. ne güzel. mis gibi.
    dinci ise daima karşısında sert şekilde durulması gereken insandır. kimse senin dayatmalarına, genellemelerine uymak zorunda değil arkadaşım.

    ne ya allah, ne bismillah, ne allahuekber. orada ortak payda galatasaray değil mi ? bunu ön plana çıkarabiliriz belki de ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın