resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 2322
    (bkz: aurelien bayard chedjou fongang/@notgivingup)

    şu entry'lerimi, kendisinin hep ideale yakın bir orta saha oyuncusu olabileceği zannıyla yazdım. ama itiraf etmeliyim ki astana ve beşiktaş maçlarındaki performansı beni sükut-u hayale uğrattı. bilmiyorum belki stoper zaafımız güneş gibi ortada olduğu için, bunu chedjou'nun orta sahada oynamasına bağlıyoruz. semih değil de denayer olsa bu kadar sırıtır mı görmek lazım.

    ama mesele sadece o da değil. chedjou kanatlardan merkeze sıkıştırma gelmediği için çok yetersiz kalıyor. savunma 4'lüsü ile orta ikilinin* arasındaki mesafe çok faza oluyor. diğer ikililerde böyle olmuyordu. yine açık veriyorduk ama bloglar* arası bağlantılar bu kadar kopuk olmuyordu.**

    selçuk, partnerinin -ki artık kim olursa- ofansif yapıda olmasından ötürü daha temkinli oluyordu. zaten bu sene biraz daha canlı gözükmesinin sebebi de budur. yani arkasını toplayacak biri olmadığı için* daha çok koşmak ve her yere yetişmek zorunda hissediyor kendini. ama selçuk, chedjou var diye daha ofansif hamleler yapmaya çalışırken, chedjou tek başına kaldıramıyor oranın sorumluluğunu.

    ikinci paragrafta belirttiğim üzere kanatlarda merkez özellikli oyuncular oynatsak nasıl olur bilemiyorum. emre ve rodriguez kanatlarda görev alsa savunma yükü dağılacağından sanki biraz daha başarılı olur gibi duruyor. ama şu haliyle ben bu iddiamdan yani chedjou orta sahada iyi olur iddiasından -şimdilik kaydıyla- vazgeçiyorum.

    edit: düzeltme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın