resim
Mustafa Denizli
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 1250
    gazı buraya kadarmış.

    yeni nesilin bilmediği efsane mustafa denizli işte bu.
    her dönem taktik anlayışı böyleydi denizli'nin. bol hücumcu, boş orta saha. geniş alanda futbol.
    eline hangi kadroyu verirseniz verin sahada göreceğiniz futbol bu olur. oyuncu kalitesi sadece atılan gol sayısını arttırır, yenilen gol sayısını azaltır. ama kompakt, hızlı ve dar alanda topluca oynamak denizli'ye çok yabancıdır.

    14 aralık 2015 beşiktaş maçı'nda takım orta alan lazım diye bağırıyordu. kenarda da jose rodriguez ve emre çolak otururken. skor 1-1'ken bile birini sol içe diğerini sağ içe koysa oyunu kazanabilirdik.

    zaten galatasaray'ın şu an iki kanat ile oynamasının bir mantığı yok. siz hiç galatasaray bekinin sıfıra indiğini ve orta açtığını gördünüz mü? göremezsiniz. çünkü açık oyuncularıyla beklerimiz kopuk. tek alışverişleri çizgide sıkışanın topu gerisindeki oyuncuya aktarması. top birindeyken diğerinin koşu yapması nedense bizim taktiğimizde yasak. kazayla iki üç maçta bir öyle koşular görüyorum. onda da pas atan yok. e madem oynadığın oyun bu, o zaman iki tane iç oyuncusu kullan, kanatta sadece beklerini kullan. en azından orta sahan düşmez. merak etme kanat akınlarında şimdiki cılız ataklarından azını yapmazsın. zaten elindekiler hücuma çıkmayı seviyorlar. emre, rodriguez gibi iki üretken oyuncu sana sadece hücum çeşitliliği sağlar.

    hem o zaman podolski ve sneijder'i rakip kaleye yakın oynatırsın. merak etme devre arası transfer dönemine kadar bu iki winner oyuncu seni ayakta tutar(dı...).

    bak dün beşiktaş beklerine. her atakta sıfıra, hatta kaleye koşu yaptılar. futbol böyle oynanır.

    denizli'nin oyun anlayışı 90'larda kaldı. ayrıca denizli malesef hatalarında çok ısrarcı bir adamdır. tanımayanlar bu dediklerimi acı çekerek tecrübe edecekler.
    adamı o kadar iyi biliyorum ki, adının gündeme geldiği andan itibaren söylüyorum. devre arası transferini bekliyorsunuz ya, beklemeyin. çünkü eline dani alves, neingollan, matic ve diego costa'yı verseler denizli'nin, izleyeceğiniz futbol yine bu.

    anlaşıldığı gün yazmıştım. denizli'nin tek iyi yanı sezon sonu hem kendisinin hem de özbek kardeşlerin ipini çeker. ha bir de devre arasında ne yapar eder bir forvet transfer ettirir. çünkü iyi forvet futbol mantığının vazgeçilmezidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın