resim
Mustafa Denizli
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 1248
    enkaz devralmıştır, takım fiziksel ve psikolojik olarak hem çok yorgun, hem özgüvensiz, hem de kadro olarak oldukça yetersizdir; doğrudur. bu sebepten dolayı da bence de devre arasındaki transfer hamlelerini ve takımı hem moral, hem taktiksel olarak hazırlamasına yarayabilecek devre arasını ve kupa maçlarını bekleyelim tabii ki.

    ancak bunların yanında şu an da takımda biraz daha net bir şeyler görmek istemek de hepimiz hakkı diye düşünüyorum. bu taktiksel bir değişiklik olabilir mesela. örneğin orta sahayı kalabalık tutmak olabilir. selçuk'un yanına emre, jose, bilal, jem, chedjou artık hangi ikiliyi seçiyorsa onları monte ederek defanstan doldur boşalt olarak çıkmamızı engellemeye çalışabilir; çünkü resmen defans ve hücum hattı olarak oynuyoruz, arası yok. biraz baskı yedik mi bırak pozisyona girmeyi, iki tane düzgün pas yapamıyoruz. takımın özgüvensizliği ve stresiyle de birleşince maç kazanma şansımız kalmıyor, ileride sanki hava topu alabilen çok oyuncu varmış gibi uzun toplar atıyoruz, şansımıza önümüze düşerse sneijder ya da podolski tesadüfen bir tane yazsın diye bekliyoruz. bunu yaparken de çok beğenmesem de bilal'i kaybediyoruz, sinan'ı ilk 18'e almıyoruz vs.
    yani kısaca, podolski forvete geçebilir, orta saha baklava gibi yapılabilir, ezik oyundan ziyade bol pas oyunuyla takımın özgüveni yüksek tutulabilir vs.
    bu taktiksel bir fikirdi.

    bunun dışında sözlükte de çokça bahsedildiği gibi neşter vurmak bir çözüm olabilir. dersin ki ben umut, sabri, burak gibi adamlarla devam etmeyeceğim, bunları kadro dışı bırakıyorum, kalanlar da ayağını denk alsın, forması için savaşmayan, sahada mücadele etmeyen adam varsa onları da kapı dışarı edeceğim. bu riskli de olsa çok net bir mesaj olur herkese, ama riskli olsa ne olur koptuk zaten yarıştan bari geleceği kurtaralım. devre arası kiralık miralık bulsunlar birkaç kişi, ihtiyaçlar ortada. bunları tabii ki hocanın devre arasında transfer sözü alarak geldiğini varsayarak yazıyorum. sonuçta geldiğinde takımın hali ortadaydı, ihtiyaçları belliydi. öyle 1.5 senede 4.5 milyon euro'ya kariyer falan riske atılmış olmuyor, görmek lazım kurt hocanın kurtluğunu, o bahsettiği ilk günkü heyecanı. bunlar herkesin aklına gelenler zaten. bizim düşünemediğimizi düşünüp takımı bu çukurdan çıkarabilirse helal olsun deriz zaten. kolay değil ama imkansız da değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın