resim
Samuel Eto'o
Görev:Başkan
Takım:Kamerun
Yaş:43
Uyruk:Kamerun
  • 321
    kendisi üst düzey tekniğe sahip olduğundan ligimizde büyük fark yaratıyor. şimdi türk futbolu sert diyoruz. lakin akıllı, teknik bir futbolcu bu sertlikten kaçabiliyor. eto'o ile servet çetin arasında servet'in 3 saniyede kat edebileceği bir mesafe olsun. o 3 saniyede eto'o, çoktan pası vermiş veya şutu atmış olur. çünkü adam teknik, eski çok üst düzey süratini kaybetse de hala "çabuk". hızlı düşünüp hızlı uygulayabiliyor. bu doğuştan gelen bir şey. servet isterse 1 tonluk kuvvet uygulayacak olsun 3 saniye sonra. eto'o, çoktan topu göndermiş oluyor istediği yere. dolayısıyla "sertlik"ten kaçmış oluyor çoktan. ek olarak, servet topu kenara çektiğiniz anda köyünün yağmurlarında yıkanmaya gidecek bir tip. mario gomez'in kendisine attığı çalımı hatırlayalım. https://www.youtube.com/watch?v=Ga238TvmP_Y

    lionel messi'nin jerome boateng'e attığı çalımı hatırlayalım bir de. https://www.youtube.com/watch?v=z8XF9qMElbg
    istediğiniz kadar güçlü kuvvetli olun. rakibiniz tekniğini doğru kullanıyorsa sizi alt edebiliyor. ki boateng servet'in aksine süratli, dengeli, çevik, çok atletik bir stoperdir. ama doğru anda doğru hareket, işinizi bitirebiliyor.

    servet boateng kadar üst düzey savunmacı da değil. bu adamın ve daha kötülerinin, veya bir kademe daha iyi stoperlerin karşısına hala hızlı düşünen ve hızlı uygulayan, mücadele etmeyi hala seven eto'o gelince, fark yaratıyor. evet, sert müdahaleler ligimizde çok. çok kuvvetli stoperler var ligimizde. aykut demir gibi kasaplıkta master yapmış adamlar da var. süratli stoperler de var. ama eto'o hala hızlı düşünüp hızlı uyguluyor. siz ona müdahale edene kadar o topla işini bitirmiş oluyor. eh, bu boks maçı olmadığına göre, topsuz alanda eto'o yu da dövmek size bir şey kazandırmaz.

    işte bu yüzden bu özel adam fark yaratıyor.
    türkiye'de de öyle ahım şahım fiziksel mücadele de yok. olsaydı şayet, avrupa arenasında takımlarımız rabotnicki'gibi takımlara elenmez, astana gibi takımlara karşı evinde geriye düşmezdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın