resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 10256
    şimdi öncelikle aslolan galatasaraydır, en büyük galatasaray falan bunları geçelim. en büyük galatasaray diyen realizme yakın insanlar bile biliyor ki asıl büyüklerden bayern, barça gibi takımlar şampiyonlar liginde bizimle maç yapsaydı, en kötü senaryoda çift hanelere bile çıkabilirdik. 8 falan ise çok şaşırtıcı olmazdı.

    en büyük galatasaray lafı 2000'de doğruydu. çünkü önce kupa iki alındı, sonra kupa 1'i alan takım yenilerek "en prestijli kupa" alındı. avrupa bazında tek eksik kupamız kupa 1. onu da en büyük galatasaray demeyi bırakıp en büyük galatasaray olacak dediğimiz gün yapacağımız çalışmalar sonucunda alacağız umarım.

    sneijder yalan söylemiyor. senin, benim bir parça görebildiğim şeyi yaşadığı için daha sert konuşuyor. daha güzel söylüyor. adam ilişkisini kurtarmak için çabalayan insan gibi işte. benimsemiş bizi. sneijder gibi bir adam kafası güzel de olsa, real madrid'deyken barça ağlama demezdi. adam öncelikle profesyonel çünkü. burada garip şekilde çok büyük bir uyum yakaladık kendisiyle. ve bu karşılıklı, gerçekten karşılıklı. çünkü bu adam bize bitik geldi fiziksel olarak. göbeğini falan hatırlayın. ama ne oldu ? biz onun nasıl olduğunu biliyorduk. neler yapabileceğini biliyorduk. aklımızda tam bugünkü senaryo yoktu tabi. yarım sezonda form tutar, seneye de etrafına takım kurarız diyorduk. olmadı ama form tutmasına, bizi derbilerde, şampiyonlar liginde taşımasına şahit olduk. etrafındaki adamlarla daha fazlasını da yapamadı zaten. 2 sezon olan, sonraki sezon gitti işte. hocalar hep gitti, sistemler hep değişti.

    bu lafları hamit söyleyince, batıyor. çünkü hak ettiğinden fazla para alıyor bence. bu lafları mesela hakan balta söylese de batmazdı. en azından bana batmazdı. muslera bir konuşsa yer yerinden oynar, çünkü adam alenen küfür etse, çok fazla bir şey diyemeyiz bizler de. muslera da sneijder de en güzel yıllarını bizlerle geçiriyor. ve biz bu yıllarda onların etrafında bir sistem kuramadık. sneijder ajax'ta, inter'de, real madrid' de iyi idmanlar yaptı. özellikle inter'de antrenmanlar gerçekten çok detaylı, taktiksel olur. iyi idman yapılır. kendisi kıyaslıyor, eksikleri görüyor ve söylüyor. çünkü takımı büyütmek, geliştirmek, bunlar olurken de bu işleri yapanlardan biri olarak sahada parlamak istiyor. hep diyorum, sneijder gibi bir adamı tek haneli asist sayılarıyla bırakmak, bu lig için skandaldır. yani, hakan arıkan bu ligin kalburüstü kalecilerinden biri. onun bile nasıl yan top zaafları var, biliyorsunuz. bu tek bir örnek.

    sneijder parlamak, parlatmak istiyor. çalışmak istiyor. bizi seviyor. gerçekten buna inanıyorum.
    biz bu adamın da, muslera'nın da altın yıllarını verimsiz geçiriyoruz.
    drogba treni kaçtı. elmander treni elimizde olmadan, sakatlık ile kaçtı.
    keita treni kaçtı. tadı damağımızda kaldı. 1-2 sene daha alırdık o tadı.
    ribery treni çok hızlı kaçtı.
    trenler çok kaçtı.
    şu an elimizde parıl parıl parlayacak 2 adam var. 10-15 yıllık sistemler kuramayız. biliyorum. ama şu adamın etrafında onu anlayacak adamları oynatabiliriz. zor değil bu. bu yapılabilir.
    bu adama kulak vermek gerek.
    çünkü hem çalışıyor, hem seviyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın